Hvad skal I huske, når I rejser? – Pakkeliste til voksne
Hvad vi skal huske at pakke til vores ferier og rejser er ofte betinget af hvilken form for rejse, vi skal på – og ikke mindst; hvorhen i verden vi skal.
Grundlæggende er der dog nogle ting, som vi ikke må glemme at huske, så vi får så behagelig og afslappet en ferie, som overhovedet muligt.
På typiske charterdestinationer kan I som regel uden problemer anskaffe jer alt det, I har behov for.
Tager I til gengæld til nogle af verdens lidt mere afsides steder, kan det dog være lidt mere problematisk at anskaffe sig det, I har brug for. Sørg derfor for at lave lidt research omkring jeres destination, og pak derefter.
Her en liste over nogle af de vigtigste ting, som man efter vores mening bør have med i sine overvejelser.
Rejsetasker til bagagen
Først og fremmest er det en god idé at anskaffe sig nogle gode tasker til jeres bagage, som tager hensyn til måden, I rejser på.
Har I behov for at anskaffe jer kufferter, duffelbags og tasker til håndbagage/dagsrygsække så anbefaler vi, at I tager et kig på Carriealong.dk's hjemmeside.
Carriealong.dk har haft tasker som speciale siden 1879, og har i dag et kæmpe sortiment af mange kendte mærker såsom Haglöfs, Fjälräven, Tiger of Sweden og mange flere.
Carriealong.dk har gratis levering ved køb over kr. 300 og naturligvis altid gratis returnering.
Har I til gengæld behov for en god rygsæk til en backpacker-rejse, anbefaler vi pro-outdoor.dk, da de har et stort udvalg af højkvalitetsrygsække og ligeledes en stor ekspertise på området.
Hardcase kufferter
Duffelbags
Ved I omvendt, at I på jeres ferie kommer til at køre meget i bil, bør I pakke jeres ting i duffelbags, så I har mulighed for at skubbe rundt og omfordele jeres bagage uden besvær, og på den måde selv kan styre, hvordan I bedst muligt skaber plads i bagagerummet.
Carriealong.dk har et stort udvalg af rummelige og smarte duffelbags fra bl.a. North Face, Fjällräven og Haglöfs, hvoraf nogle også har justerbare skulderstropper, så de kan bæres på ryggen.
Håndbagage/dagsrygsæk
Et godt råd er, at I investerer i en ordentlig taske til håndbagagen. Køber I en rygsæk/taske til håndbagagen af høj kvalitet, vil I kunne få glæde af denne på alle de øvrige rejser, der venter jer, og derudover vil I kunne bruge tasken, når I tager på dagsture og udflugter, hvor I vil få brug for en taske til vandflasker, mad, solcreme m.m.
Gode bud på tasker til håndbagagen er mindre rygsække fra Deuter eller Haglöfs.
Rygsæk
Skal I backpacke, er det meget, meget vigtigt, at I anskaffer jer en god rygsæk, som støtter korrekt og passer lige præcis til jer. Er I det mindste i tvivl vedrørende størrelse m.m., så er det altid muligt at få besvaret jeres spørgsmål i den forretning, hvor I påtænker at købe jeres rygsæk.
Det er muligt at se et stort udvalg af rigtig gode rygsække på Pro-outdoor.dk’s hjemmeside.
Pro-outdoor.dk kan også kontaktes på både telefon og e-mail, hvis I har brug for rådgivning.
⇒ Se det store udvalg her af specielt Deuter rygsække, som er kendt for deres gode kvalitet ⇐.
I håndbagagen kan det være en god idé, at samle alle jeres papirer i én mindre overskuelig pung, som kan købes hos rejsegear.dk, så I har samling og styr på f.eks.:
- Pas, kørekort, evt. det blå sundhedskort
- Penge
- Kreditkort (husk evt. at medbringe flere kreditkort, da der er en øvre grænse for hvor meget, der kan hæves pr. måned på ét kreditkort)
- Flybilletter
- Booking/resvervationer til hoteller
- Visum
- Rejseforsikring
- Vaccinationskort
- Evt. kørekort
- Evt. medicinpas
I håndbagagen skal der endvidere være plads til snacks til flyveturen, ipad m.m.
Tøj til rejsen
Det giver sig selv, at I naturligvis skal medbringe tøj alt efter klima, men også alt efter hvor i verden, I befinder jer, og hvilken slags rejse I skal på.
Visse steder er det ikke muligt at købe det nødvendige, andre steder bugner det med tøj til billige priser.
Grundlæggende vil vi dog anbefale, at I tager følgende med:
- Trusser
- Bh'er
- Strømper
- Kjoler
- Nederdele
- 1-2 par lange bukser
- Shorts
- T-shirts
- Et par langærmede bluser eller tynde skjorter i lyse farver – både til at skærme for solens skarpe stråler, men også til evt. kølige aftener og til at forhindre myggestik i både skumringstiden og i aftenstunden.
-
Varm trøje til enten at rejse i, til ture i bjerge eller til kølige aftener – se Pro-outdoors udvalg til både herrer og kvinder. Investér gerne i en trøje af høj kvalitet og funktionalitet, som er beregnet til lige præcis rejse- og udendørslivet, da I vil få stor glæde af heraf uanset hvor i verden I befinder jer.
- Bikinier – Ingen rejse til varme destinationer uden en bikini. Eller to! Se det store udvalg af bikinier og badetøj hos Boozt
- 2 sæt badetøj! Til de kvinder, som gerne vil have lidt ekstra hjælp med at holde formerne på plads, vil jeg anbefale badedragter fra mærket Miraclesuit
- Badebukser: Se det store udvalg af smarte badebukser til mænd hos Asos.com.
- Uv-t-shirt/langærmet UV-beskyttelse – langærmet uv-bluse til brug ved badning, snorkling, surfing og alle andre former for vandsportsaktiviteter.
- Diveskin/stinger suit – til mænd og til kvinder.
Diveskin er en heldragt – også kaldet en stinger suit. Dragten beskytter mod gopler m.m., hvilket giver en god følelse af sikkerhed, når I befinder jer meget i vandet.
- Caps – se det store udvalg af smarte caps hos Stylepit.com
- Evt. regntøj eller rejseparaply.
- Klipklappere ⇒ til kvinder ⇐ eller ⇒ til mænd ⇐. Bruger I hovedsageligt klipklappere, når I er på ferie, kan en god idé være at investere i et par virkelig behagelige klipklappere fra Teva, som har skumsål, der former sig efter jeres fod, og dermed er utrolig behagelige at gå med. Disse klipklappere kan købes hos Pro-Outdoor.dk – til herrer – og til kvinder.
- Sandaler. Skal I vandre eller på en rejse/ferie, hvor I ved, at I vil komme til at gå meget, er det absolut at anbefale, at I anskaffer jer markedets bedste sandaler, som er fra Teva.
Se udvalget hos Pro-outdoor, eller læs vores særskilte indlæg om sandaler.
- Et par gode sneakers/vandresko (dem I rejser i) – vi bruger selv Nike Free RN.
- Evt. mikrofiberhåndklæde, hvis I ved, at I skal bo lokalt/homestay eller på hoteller med en knapt så høj standard. ⇒ Rejsehåndklæder fås i forskellige størrelser, og kan købes hos hos pro-outdoor.dk ⇐
- Solbriller til både kvinder og mænd – husk at investere i et par med uv-filter.
- Kasket/solhat – ⇒ se det store udvalg hos Zalando ⇐
Personlig pleje
- Solcreme – det er praktisk at medbringe et produkt, der både kan anvendes til voksne og børn – ⇒ se det store udvalg her hos helsebixen.dk ⇐
- Myggespray – medbring massevis! Autan har en dokumenteret effekt.
- Læbepomade
- Makeup
- Makeupfjerner
- Ansigtsrens
- Ansigtscreme
- Øjencreme
- Bodylotion/olie
- Håndcreme
- Shampoo
- Balsam
- Bodyshampoo
- Deodorant
- Baberskum + barbergrej
- Desinfektion til hænder
- Vådservietter
- Vatpinde
- Vatrondeller
- Trusseindlæg og bind/tampax
- Neglefil og neglesaks
- Hårbørste
- Hårprodukter
- Tandbørste, tandpasta og tandtråd
- Husk rejseapotek ⇒ se vores indlæg om rejseråd her ⇐ samt nødvendig medicin, hvis I bruger noget sådan. Husk også medicinpas, hvis dette kræves i forhold til den medicin, I bruger.
- Medbring også vitaminer og kosttilskud, hvis I mener ikke at kunne undvære dette.
- Med24.dk har mange forskellige typer plejeprodukter i rejsestørrelser, hvilket rent praktisk betyder, at I er fri for at slæbe for meget med.
Diverse
- Vaskepulver og evt. lidt klemmer og tøjsnor
- Køletaske – særligt, hvis I har små børn med på rejsen, eller hvis I f.eks. skal på bilferie ⇒ se det fine udvalg her hos babygear.dk ⇐
- Ipad + oplader
- Ekstern harddisk
- Et digitalt abonnement til magasiner, som kan læses på jeres ipads. En fantastisk opfindelse; køb dette abonnement, og I har adgang til læsestof for hele familien – lige fra Alt for damerne til Anders And – for kun 99 kr. om måneden. På den måde er hele familien dækket ind med læsestof, uden at I behøver at slæbe tunge bøger med.
- Kamera og oplader til batteri ⇒ se vores artikel om batteribank her ⇐ eller køb din batteribank direkte hos batterystore.dk her.
- Mobil og mobiloplader
- Adapter, så du kan få strøm uanset hvilket stik du støder på.
- Bæltetaske eller pengekat
- Ørepropper
- Nakkepude og sovemaske til flyveturen
- Affaldsposer – både til vasketøj samt andet forefaldende
- Lommelygte, gerne letvægts så den ikke hverken fylder eller vejer for meget i tasken, ⇒ ideel er denne fra Maglite, som kun vejer 107 g., og kan købes hos pro-outdoor ⇐. Tager I til fjernere himmelstrøg, f.eks. Filippinerne eller Thailand, og skal I holde ferie på en ø, kan strømmen ofte svigte.
- Snorkel og dykkermaske – ⇒ fås her hos Kingfish.dk ⇐ – læs eventuelt vores indlæg om snorkeludstyr her.
- Skal I et sted hen, hvor I ved, at I kommer til at sejle meget (Thailand, Filippinerne m.m.) er et godt råd at medbringe en drybag. Drybags fås både til større stykker bagage, men også til iphones eller ipads – ⇒ Se udvalget hos pro-outdoor her ⇐
- Nå ja – husk så lige, at hvis I skal på en øversøisk rejse, så kan det være en rigtig god idé at medbringe rejse-støttestrømper til den lange flyvetur (flyveture over 8 timer), hvis I ønsker at undgå hævede ben og fødder – ⇒ fås her hos notanshop ⇐
Et praktisk råd er endvidere, at hvis I rejser om vinteren, og tager jeres bil til lufthavnen, så lad jeres vinterjakker ligge i bilen, mens den står parkeret. Der er ingen grund til at slæbe rundt på en varm vinterjakke, mens I befinder jer under varmere himmelstrøg, og en fleecetrøje kan sagtens klare turen fra parkeringspladsen og ind i flyet.
⇒ Se vores øvrige aldersopdelte pakkelister her, hvis I rejser med børn ⇐
Tak for rådene det var lige de ting man lige skulle bruge jeg har nemlig taget alle de ting med undtaget (makeup)
Tak for en fantastisk side! Vi rejser til Kenya i et par uger – første rejse med 4 børn på hhv. 1,5 år, 3 år, 9 år og 10 år. Siden er virkelig hjælpsom.
Vi har ikke før medbragt en klapvogn med på flyet. Har du et godt råd til hvordan den bedst kan pakkes så den ikke er i så stor risiko for at gå i stykker? Har hørt at soft Shell er dyre at leje/købe og nemt går i stykker… What to do? Det er en city elite (ikke mini).
På forhånd tak!
Hej Mai.
Beklager rigtig meget, at jeg ikke har kunnet svare før nu, men vi har været på Cuba i en måned, hvor internetforbindelsen VIRKELIG er dårlig!
Hvor lyder det bare fantastisk med en rejse til Kenya!!!! Wau!!!! Det er vist det, som rigtig mange drømmer om at opleve. Del endelig jeres beretning med os, når I kommer hjem, hvis I har lyst.
Jeg har desværre ikke rigtig et konstruktivt svar til dig, da vi har købt en billig klapvogn, når vi er landet. Vi ville ikke risikere, at der skete noget med vores vogn, da ungerne var helt små.
Mit bedste råd til jer er faktisk, at I kontakter det flyselskab, som I skal flyve med, og hører dem, hvad de vil anbefale. De er ofte yderst hjælpsomme. Måske I sågar kan have vognen med ombord på flyet.
Nu ved jeg ikke, hvor I bor, men en anden mulighed kunne også være at kontakte Baby Golightly i København, og høre, hvad de skal have for at I kan leje en miniklapvogn til rejsen. Det vil dog nok stadig være væsentligt dyrere end at leje leje beskyttelse til vognen.
Jeg håber, at I finder en god og billig løsning.
De bedste hilsner fra Stine
Hej 🙂
Først, tusind tak for en fantastisk oplysende hjemmeside! Ville I anbefale at tage et stort myggenet til seng med? Vi skal rejse til Kuala Lumpur, Langkawi, Koh Lipe og Georgetown i Malaysia, og tror ikke at alle hotellerne har myggenet (ud fra hvad jeg kan se på billederne). Har I haft mange oplevelser med myggestik når I har været afsted? Tænker mest på den lille gut på halvandet år, som skal med os.
Hej Bara.
1000 tak for dine pæne ord om vores hjemmeside. Det varmer.
Hvis det giver jer en tryghed at have et myggenet med, så synes jeg absolut, at I skal medbringe et. Det er ikke så dyrt, og fylder heller ikke meget. Så er du helgarderet, og kan måske slappe mere af.
Det er også muligt at medbringe en sammenklappelig rejseseng fra Deryan til lillemanden – den er nem at medbringe, og så har han sin egen lille rede med indbygget myggenet. Se den på vores pakkeliste her https://www.atrejsemedboern.dk/huskeliste-til-ferie/.
Og ja, vi har faktisk været slemt plaget af myggestik mange af de steder, vi har været. Vi tager en masse forholdsregler, men bliver stukket alligevel. Vi medbringer altid Autan, og køber så også lokalt myggespray. Derudover bruger vi tyndt tøj fra skumringstiden og frem til morgenen.
Hvis I skal bo steder med aircondition, så sørg for at tænde den, inden I går ud for at spise aftensmad. Myg kan ikke lide kølige steder. Hold døre og vinduer lukkede. Det er også muligt at købe sådan en “plug-in-diffuser”, som kan sættes i en stikkontakt, der hvor I skal bo (husk adapter), som så udsender en duft, som myggene ikke kan lide. Derudover findes der kobler, som kan tændes udenfor, som myggene heller ikke kan lide. Husk net til klapvognen!
Jeg ønsker jer en fantastisk rejse – det lyder rigtig, rigtig spændende.
De bedste hilsner fra Stine