Vær dit eget ”rejsebureau” – og spar penge på rejsen!
Guide til selv at arrangere og bestille sin rejse.
Charter- og pakkerejser er skønne, og ofte lige dét, der skal til, hvis man, som familie, trænger til at få et kortvarigt break fra hverdagen, komme væk fra det hele, og lave absolut INTET!
Mange børnefamilier drømmer dog også om at mærke verden på anden vis, og få unikke oplevelser i autentiske omgivelser. Hører I til denne gruppe, og ønsker I at rejse mere individuelt og fleksibelt, findes der et utal af muligheder for selv at arrangere sin rejse.
Har I mod på selv at arrangere jeres rejse, men mangler I erfaring hermed, har vi her lavet en nem og overskuelig guide til, hvordan I kan gøre det.
Start med at finde ud af, hvilket land I ønsker at besøge, og i hvilket land, I vil kunne føle jer trygge i på en rundrejse med jeres børn.
Når I har lagt jer fast på hvilket land, I ønsker at besøge, kan I gå i gang med at søge inspiration.
Hent inspiration og information på internettet, læs artikler, rejseberetninger og blogs. Et godt råd er endvidere ligeledes at få anskaffet jer et eksemplar af LonelyPlanets rejseguide til det land, I har bestemt jer for at rejse til. LonelyPlanet er uundværlig!
Sæt jer derudover altid ind i det pågældende lands situation ved at læse rejsevejledningen på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Ved at få lavet en masse research, kan I desuden også få afklaret, hvad I gerne vil have ud af jeres ferie/rejse, og hvad I hovedsageligt ønsker at have fokus på, når I er kommet afsted. Brug tid på at prioritere; Vil I have badeferie, kultur, afslapning, adventure – eller det hele?
I så fald; i hvilken rækkefølge og er det realistisk både økonomisk og tidsmæssigt?
Af få disse ting afklaret, kan ofte være en god anledning til også at få talt om, hvilke værdier I har som familie, og hvilke forventninger I alle har til rejsen.
Kan I få indfriet alle jeres forventninger, og hvordan vil I bruge jeres penge?
Få undersøgt hvor meget ferie I kan tage i sammenhæng, og også hvornår på året det er muligt for jer at rejse. Både i forhold til jeres arbejde, men måske også i forhold til jeres børns skole.
Sæt jer samtidig ind i, om I ønsker at rejse i høj- eller lavsæsonen. Dette kan have betydning for flere faktorer i forbindelse med rejsen, bl.a. prisniveauet, mulighederne for at rejse impulsivt (skal I pre-booke, eller kan I rejse efter jeres mavefornemmelse), hvorhen i landet skal I rejse for at få godt vejr, for at opleve det I ønsker o.s.v.
Hvad gør I praktisk
Undersøg afgangstider på fly, gerne både fra Danmark, men evt. også fra Tyskland eller Sverige. Sæt rammen m.h.t. dato og klokkeslet, og match det med jeres børns alder. Passer det hele sammen, og er prisen på flybilletter den bedste og billigste, I kan finde – så BESTIL! –
Et vigtigt opmærksomhedspunkt er dog, at det kan være fornuftigt at bruge en rejsesøgemaskine, som I kan stole på.
Brug gerne en skandinavisk rejsesøgemaskine som Momondo, hvor næsten alle flyselskaber er repræsenteret.
Er I fokuseret på prisen, og ønsker I at få fingrene i de billigste flybilletter, er det en god idé at være i god tid, og samtidig sætte jer ind i, hvilke ugedage der fremkommer med de billigste priser. Gå f.eks. uden om lørdag, men søg i stedet på en tirsdag, da tirsdag ofte er den dag, der har de billigste afgange.
Flyafgange med mellemlandinger kan ofte også give besparelser, men husk at tage stilling til, hvor I i så fald skal mellemlande, og også hvor mange timer I vil skulle tilbringe i en lufthavn.
Vær realistiske, og få afklaret, om det passer ind i jeres børns rytme, og om I vil bruge unødig tid på mellemlandinger for at spare penge. At have trætte og grædende børn under en rejse, er ikke ønskværdigt.
Omvendt kan en mellemlanding være en kærkommen pause, hvis I flyver oversøisk, og dermed kan få behov for at strække benene på en længerevarende tur, hvor I ellers vil skulle sidde stille i mange timer.
I det nedenstående har vi ridset et par opmærksomhedspunkter op:
- Får I anskaffet jer billige billetter med f.eks. et lavpris selskab, så husk at få tjekket, om bagagen er med i prisen, om I skal betale ekstra for siddepladser og om der er mad ombord med i prisen på flybilletterne. Hvis ikke, vil I skulle betale ekstra gebyrer, og dermed få yderligere udgifter, som I vil skulle indregne i den samlede pris, og så er det ikke så sikkert, at rejsen alligevel bliver så billig, som I havde forestillet jer.
- Søg visum i god tid, naturligvis alt efter, hvilket land I rejser til.
- Undersøg hvilke vacciner, der evt. er nødvendige at få, inden I skal afsted. Sørg også for at bestille disse vacciner i god tid. Aftal med læge eller vaccinationsklinik, hvordan tidsrammen for vaccinationerne ligger, og få en pris, så I kan få disse udgifter med i budgettet.
- Bestil rejsesygeforsikring! Sørg for, at denne dækker jer bedst muligt, da det kan være et ufornuftigt område at spare på.
Undersøg, om I evt. er forsikret via jeres kreditkort, eller om I via jeres indboforsikring kan tegne en tillægsforsikring, som dækker jer.
Der findes rigtig mange muligheder for at tegne gode rejseforsikringer, bl.a. via Selandia. - Læg en realistisk rejserute. Det kan tage lang tid at finde den ideelle rejserute, og det er som oftest også her man, som familie, har de største diskussioner. Hvem ønsker at opleve hvad? Hvor langt skal I køre, og kunne det være en idé i stedet at flyve indenrigs – og i så fald; hvad betyder det for rejsebudgettet?
- Tag stilling til, om I vil booke overnatninger hjemmefra, eller om I vil rejse efter jeres mavefornemmelse, d.v.s. uden at have bokket noget fast.
Bestemmer I jer for at ”gå sikkert” og booke hjemmefra, så brug hotelsøgemaskiner, når I skal finde hoteller.
Hotelscombined (klik her) er et godt udgangspunkt, da denne søgemaskine sammenligner alle de kendte sites, såsom hotels.com, agoda, booking.com og mange, mange flere – det sikrer, at I får et godt overblik – og ikke mindst det bedste hotel til den billigste pris. - Bruger I hotelsøgemaskiner, vil I ofte kunne finde gode tilbud, bl.a. en gratis overnatning ved booking af et bestemt antal overnatninger via samme søgesystem, bonuspoint, gode rabatter ved hoteller med højere standard end forventet m.m. Det er absolut værd at sætte sig ind i de forskellige fordele, der kan være. Der kan være gode penge at spare i rejsebudgettet.
- Har I planer om at bo meget billigt, kan I bruge airbnb eller casas.
- En god idé kan være, at I husker at aftale afhentning i lufthavnen med hotellet eller fra det homestay, I booker. Det er trygt og sikkert, og ofte også til en overkommelig pris (husk dog at aftale prisen på forhånd).
- Sørg for at pakke de nødvendige ting til rejsen. Se evt. vores aldersopdelte pakkelister til børn.
Hvad I har brug for at medbringe, er naturligvis afhængig af jeres destination, og også af jeres børns alder.
Der kan rejse sig flere spørgsmål, når man selv arrangerer sin rejse
Er I f.eks. dækket af Rejsegarantifonden, hvis noget skulle gå galt?
Som hovedregel er man nemlig kun dækket af Rejsegarantifonden, hvis man bestiller en pakkerejse, eller hvis man bestiller sine flybilletter med ud- og hjemrejse fra en dansk lufthavn – det vil altså sige, at I måske kan risikere ikke at være dækket ind under Rejsegarantifonden, når I selv arrangerer jeres rejse.
Dog er der visse undtagelser, bl.a. hvis I har benyttet et kreditkort, da I bestilte rejsen. Dette med baggrund i reglerne om, at man, hvis ikke man får leveret den vare, man har købt og betalt for med sit kreditkort, så får man sine penge igen af kortudstederen. Dette kan gøre sig gældende, hvis et flyselskab går konkurs, eller hvis der opstår andre problemer.
Køber I en flybillet kan alle rejsende med dansk hjemrejsedestination få hjælp til at komme hjem til Danmark, hvis flyselskabet går konkurs under rejsen.
Vælger I at rejse fra en udenlandsk lufthavn, så bestil jeres flybillet med kreditkort. Læs mere om reglerne på Rejsegarantifonden.dk
Ønsker I gode råd om, hvordan I kan spare penge, så I kan rejse mere? Så læs her.
Hejsa
Tusind tak for en rigtig fin side med masser af inspiration:-) Jeg er så småt ved at planlægge vores tur til Thailand og formentlig Vietnam i starten af 2018. Vi staser på at være afsted ml. 7-10 uger, alt efter hvad vi finder af billige flybilletter mm.
Jeg kan dog mærke, at jeg synes det hele virker meget uoverskueligt, det der med fx at finde en fornuftig rejserute, og ikke mindst at finde ud af hvordan man kommer fra A til Z når man er afsted.
Har i hjemmefra planlagt hvor længe i vil blive et sted, eller har i planlagt ruten rundt, og så fundet ud af resten undervejs?
Hvad med visum til de forskellige land? Som jeg læser det har man vist mulighed for 30 dages ophold i Thailand uden visum, men hvad nu hvis man gerne vil være der i længere tid? Altså jeg tænker, at hvis nu undervejs vi finder ud af at vi gerne vil blive der lidt længere, kan det så lade sig gøre? Eller skal man bare altid sørge for at søge visum hjemmefra?
Derudover har jeg tusind andre spørgsmål, men skal nok prøve at holde lidt igen;-)
Hav en dejlig weekend:-)
Hej Mette.
Tak for dine pæne ord om vore hjemmeside – der varmer 🙂
Hvor dejligt, at I er i gang med planlægningen! At drømme og – ikke mindst – at kunne realisere sine rejseeventyr, er bare noget af det bedste i verden 🙂
Det kan indimellem virke uoverskueligt, når man selv skal planlægge og arrangere sin rejse, men det giver også frihed og besparelser på økonomidelen. Men klart, at det tager lang tid at researche, og også at finde det, der bare føles helt rigtigt.
Planlægning og booking af hoteller hænger for os ofte sammen med, hvilket land vi er i. Og nå ja; jo flere børn vi har fået, jo mere har vi været nødt til at planlægge. Michael sagde faktisk forleden, at han savnede at “backpacke” lige som vi gjorde før i tiden – altså at tage én dag ad gangen, og så bare følge sin mavefornemmelse, men at han med sin fornuft godt kunne se, at det måske ville være lidt mere vanskeligt, end før i tiden 🙂
I Thailand synes jeg dog, at der er et kæmpe udbud, hvorfor jeg ikke ville være så nervøs i forhold til at være mere impulsiv. Med 2 børn har vi faktisk ikke oplevet noget problem. Der har vi stort set kunnet få noget uanset, hvor vi har spurgt. I andre lande har vi oplevet, at dette ikke har været muligt med 3 børn, da vi ofte har haft brug for 2 værelser.
Da vi rejste rundt 7 uger i Thailand, havde vi altså ikke booket noget på forhånd – på trods af, at vi var der i højsæsonen. Super fantastisk følelse af frihed!
I Thailand kan I, som du skriver, være i 30 dage på turistvisum, og så kan I efterfølgende vælge at tage til Bangkok og få forlænget, eller I kan vælge at tage til et naboland, og rejse ind i Thailand efterfølgende. Det gjorde vi. VI var alligevel i nærheden af Malaysia, hvorfor det var nemt lige at tage en båd dertil, og så holde en uges ferie her. Det kan altså sagtens lade sig gøre, at blive længere, hvis det er det, I får lyst – sørg blot for enten at være i nærheden af Bangkok, eller at være i nærheden af et land, som I relativt nemt kan tage til, for efterfølgende at krydse grænsen igen.
Tjek evt. dette indlæg, som jeg har lavet https://www.atrejsemedboern.dk/thailand-rejseguide/ – der står en masse praktiske oplysninger vedr. Thailand.
Skriv endelig dine spørgsmål – vi skal nok forsøge at hjælpe, så godt vi kan 🙂
Rigtig god weekend også til jer!
Hej Stine
Tak for indlægget her, der meget fint beskriver, hvordan man kan komme udenom pakkerejserne – og planlægge sin egen individuelle rejse.
Jeg – og min familie – er selv typen, der rejser på den måde. Men mange finder det uoverskueligt og alt for tidskrævende at få tilrettelagt selv – i en travl hverdag. Forhåbentlig kan din guide her hjælpe andre på vej.
Du skriver primært imod familier, der vil længere væk (du nævner vaccinationer, flybilletter, visum osv).
Måske kunne en tilsvarende gør-det-selvguide til lidt nærmere destinationer (Skandinavien og Europa) også være en ide til et kommende indlæg?