Hvis I drømmer om stille, tropisk ø-liv i næsten magiske omgivelser, så er det klart La Digue på Seychellerne, I skal tage til. Efter at have oplevet La Digue, må vi erkende, at lige præcis dén lille ø blev vores helt store kærlighed, da vi rejste rundt på Seychellerne.
Skrevet af Stine / Foto: Michael og Stine
La Digue på Seychellerne
La Digue er en lille bitte ø på ca. 10 km2 og med omkring 2.800 indbyggere.
Det giver sig selv, at en ø på den størrelse naturligvis ikke kan rumme så mange turister, men alligevel oplevede vi faktisk, at der var pænt mange besøgende, hvilket underligt nok ikke bevirkede, at vores oplevelser dér blev mindre autentiske. Nok var der mange små butikker, hvor vi faktisk oplevede at kunne fremskaffe langt flere ting, end vi havde kunnet på både Mahé og Praslin, og nok cyklede vi rundt blandt mange andre turister – men alligevel virkede øen knapt så udviklet, som de andre øer på Seychellerne. Her var på én eller anden måde en forunderlig ro, som ikke er at sammenligne med noget, vi tidligere har oplevet.
Om aftenen var det kun få steder, at der var gadebelysning, og på trods af det relativt store antal af besøgende, var øen alligevel helt rolig. Ingen diskoteker, ingen larmende barer – blot lyden af bølger, der slog mod stranden, vindens susen i træerne og beroligende skønsang fra en masse cikader.
Når I ankommer med færge til den lille havn med det smukke og turkiesfarvede vand på La Digue, lander I i byen “La Passe”, som ligger på vestsiden af øen. Det er også her, at langt de fleste guesthouses og et godt udvalg af restauranter og take-aways ligger.
På trods af, at det flere steder oplyses, at der ikke kører mange biler rundt på La Digue, så må det siges at være en sandhed med modifikationer. Øens størrelse taget i betragtning kan der til tider være en smule trafik i særligt La Passe. Når færgerne lægger til kaj, og turisterne går på land, så er der leben på øens små gader i centrum.
Frem til 90’erne foregik den lokale transport på øen primært med oksekærrer, men i dag bliver denne transportform mest brugt til turisterne. Vi havde faktisk set frem til at få et lille turist-kig på én af disse oksekærrer – men vi så ikke én eneste!
Transporten på øen i dag foregår primært på gåben, cykler eller med golfbiler. Der findes ca. 40 biler i alt på La Digue (inkl. golfbilerne), hvoraf kun et par stykker larmer. Men de er der altså, og I vil ikke kunne undgår at støde på disse på de små og knapt så brede veje.
Det kan dog ikke rigtig betale sig at køre med øens taxier, da det er nemt at cykle rundt til de forskellige strande og seværdigheder. Leje af cykler koster det samme, uanset hvor på øen I tjekker priser, nemlig ca. 10 Euro pr. person pr. dag. Vi vil anbefale jer at cykle rundt på øen – det er, efter vores mening, faktisk en af de største oplevelser.
Stemningen på La Digue er laidback, og alle kender hinanden – her føles rart og sikkert. Af samme grund kunne vi f.eks. også sagtens – modsat på både Mahé og Praslin – lade vores ting ligge på stranden, når vi badede. Vi følte os på ingen måde utrygge, og havde heller ikke en fornemmelse af, at der blevet stjålet nogle steder fra.
Når vi cyklede på vejene, hilste de fleste på os, og vi kunne sagtens sende vores børn alene på indkøb i de små butikker, hvor de som regel fik de sig en hyggesnak med butikkens ansatte. Vi nød ligeledes, at vi hver dag kunne hilse på skolebørn i deres uniformer, der gladeligt vinkede til vores unger, og mod skumringstid kunne vi ofte iagttage de lokale børn og unge spille fodbold. Om lørdagen var stemningen på øen ekstra god, og rundt omkring gadekærene blev der hygget, mens afrikanske rytmer drønede ud af højttalerne.
La Digue var for os klart den mest charmerende ø af de 3 øer, vi besøgte på Seychellerne, og dermed også den ø, vi absolut vil anbefale, at I besøger på en rejse til Seychellerne. Dog vil vi ikke sige, at udvalget af gode strande er nær så stort, som på Mahé og Praslin, hvilket jo nærmest giver sig selv. Der er dog et par stykker, som er anbefalelsesværdige, og disse vil vi også beskrive i det nedenstående.
I takt med, at antallet af besøgende på Seychellerne stiger, kommer der også konstant nye overnatningssteder på øen. Langt de fleste kan findes på booking.com (reklamelink).
Da La Digue er så lille en ø, er det nemt at komme rundt til alle strande og de få seværdigheder, der findes på øen, hvorfor beliggenheden af et guesthouse ikke spiller så afgørende en rolle.
Dog; vil I gerne bo helt tæt på indkøbsmuligheder, takeaways og restauranter, så bør I måske ikke bosætte jer på østsiden af øen, da det meste af østsiden på La Digue generelt virker til at være lidt mere isoleret, end resten af øen. Området ligger lidt væk fra “civilisationen”, og omgivelserne er mere kuperede/bakkede, hvorfor en cykeltur efter mad og dagligvarer kan blive en lidt længere og mere krævende udflugt.
Seværdigheder og strande på La Digue
Nid d’Aigle – La Digue's højeste punkt
Bjergtoppen på La Digue, Nid d’Aigle, kan nås på et 4 km trek, hvor I kan opleve det højeste punkt på La Digue. Der er ikke meget skygge på turen, så start tidligt på dagen, eller gå derop, når det er overskyet.
Halvvejs på turen ligger der en lille bjerglandsby, ”Belle Vue”, hvor I kan gøre et stop på en café/restaurant, og hvorfra der også er god udsigt til øvrige øer. Caféen sælger smoothies og sandwiches til pebrede priser, men de smager godt.
Fra toppen kan I gå en anden vej ned, end via den I kom op, ved at følge nogle mindre stier, men stadig lande ved samme udgangspunkt.
Mod Nord
Anse Severe – “vores” sted på La Digue
Nordsiden af La Digue kan nås med cykel, og når I kører hertil, lander I på den smukke strand Anse Severe.
Anse Severe ligger ikke langt fra La Passe, og dermed havnen på La Digue, hvor I ankommer med færge.
Vi boede på O'Soleil Chalets Self Catering (se flere billeder, priser og book her) (reklamelink), som ligger ca. 100 m. fra Anse Severe, og vi nød dermed at kunne trisse ned på stranden både morgen, middag og aften, hvor vi enten kunne snorkle, bade eller nusse med de 2 store landskildpadder, som gik rundt i det fri, og gerne ville klappes og fodres med bananer eller blade.
O'Soleil Chalets Self Catering ligger i en frodig have, og vi boede i en rummelig bungalow. Der blev ikke gjort så meget rent, men hver 4. dag blev håndklæder og sengetøj skiftet. Til gengæld var familien, som ejer stedet, enormt søde og hjælpsomme. Familien var halvt seychellois og amerikansk – alle med en virkelig stor personlighed og med ægte, amerikansk mentalitet. Der var højt til loftet, og masser af skæve vinkler og beretninger. Lige i vores ånd!
Anse Severe er en meget smuk strand, og når solen skinner er vandet fuldstændig klart og lyseblåt. Til den ene side ligger de smukkeste klipper, og udover hænger palmer og grønne træer. Lidt længere ude er et rev, hvor det er muligt at snorkle blandt smukke fisk, og en lille stingray kommer gerne helt ind til stranden og hilser på. Revet gør, at der ikke kommer voldsomt store bølger i vandet, og at I derfor kan bade i relativt roligt vand.
Fra stranden er den smukkeste udsigt til Praslins grønne og frodige bjerge, og de enormt luksuriøse yachts lægger gerne til i farvandet omkring Anse Severe.
Husk badesko, når I er ved Anse Severe. Sandet på stranden er kridhvidt og fint, men i vandet er der en del sten og døde koraller, som gør avs at træde på.
Anse Severe var bedst at bade ved, når der var højvande. Og tidevandet er bare noget, I bør være opmærksomme på, når I er på La Digue, hvor der var højvande og lavvande 2 gange pr. døgn. Forskellen mellem høj- og lavvande er mellem 0,5 og 1 meter, og det skyder cirka en time pr. dag. Det vil sige; er det højvande kl. 13.00 den ene dag, så vil det sikkert være kl. 14.00 dagen efter. Dette kan være ret relevant at vide, da det er sjovere at bade ved Réunion ved lavvande, og bedre ved Anse Severe, når det er højvande. På den måde kan I planlægge jeres ture og dagsplaner efter dette.
Når I befinder jer ved Anse Severe, kan I følge vejen videre mod nord, hvorfra I kommer ind i på en lille vej, der er omgivet af skov til den ene side og vand til den anden. Lidt inde ad vejen ligger der på højre side en lille café, Takamaka Café, hvor I kan indtage en god sandwich eller en frisk kokosnød, mens I nyder lyden af bølger, der slår ind mod stranden. I skal dog være lidt tålmodige; her hersker den afrikanske ånd, og tempoet er “slowly slowly”.
Fortsætter I jeres vej mod nord, vil I kunne nyde synet af hængekøjer og hilse på de charmerende rastafaris, der laver frisk frugtjuice langs stranden på venstre side, og samtidig kunne hilse på endnu en stor landskildpadde, et par geder og høns på jeres højre side.
Hop eventuelt på cyklen, og drøn afsted langs de bakkede og snoede veje, der bringer jer til den ene strand efter den anden. Dog er disse strande ikke af den mest badevenlige slags, da der er for mange sten i vandet – men smukt er det! Medbring jeres badetøj og badesko, og hop i bølgen blå, når I får det for varmt på cyklen. At cykle rundt i en natur, som bare har det hele, betyder frihed til at gøre lige præcis det, I har lyst til.
Anse Patates
Tager I længere mod øst, når I har nået nordsiden af La Digue, ligger stranden Anse Patates lige efter hotellet Patatran (reklamelink).
Anse Patates skulle være god til snorkling og svømning, dog skal I være opmærksomme på tidevandet, da det dækker det meste af stranden ved højvande. Vi snorklede ikke her, men badede inde ved klipperne, da der var høje bølger. Smukt var der dog, da klipperne stod stolt med palmerne i baggrunden.
Anse Gaulettes, Anse Grosse Roche, Anse Banane og Anse Fourmis
Endnu længere mod øst ligger andre flotte strande, som Anse Gaulettes, Anse Grosse Roche og Anse Banane, og hvor I kan gøre et stop ved restaurant “Chez Jules”. Dog er det ikke strande, der som sådan indbyder til at bade, da der er en del tang og sten i vandet.
Sidste strand på ruten er Anse Fourmis – og så kan man ikke umiddelbart komme længere rundt på La Digue ad denne vej. Ihvertfald ikke på cykel.
Anse Caïman
Har I planer om at gennemføre en hel ø-rundtur, kan I enten ramme stranden Anse Caïman, som er næste strand på strækningen, hvilket kræver lavvande – eller I tage en tur over klipperne, som dog kræver lidt erfaring. Nemmest er det imidlertid at nå denne strand, hvis I kommer fra sydsiden via Anse Coco.
Anse Caïman er den måske nok mindst besøgte strand på La Digue – sikkert fordi det ikke er den bedste strand at bade ved, og fordi den også er svært fremkommelig. Spektakulær er den dog, og da turen dertil er kompliceret og krævende, anbefales det at tage dertil med en guide.
Sydøst
Der er ikke helt så mange turister på den sydøstlige del af La Digue, hvilket måske hænger sammen med, at havet her er vildt og dermed har masser af bølger. Her er godt med understrøm, og de advarselsskilte, der er sat op, skal tages seriøst.
Skønheden her er dog slående, og den vilde natur giver associationer til film om skibsbrudne mennesker, der lander på øde øer langt væk fra civilisationen.
Grand Anse
Alt efter hvor på øen I bor, kan I cykle den naturskønne tur til Grand Anse. Turen fra La Passe til Grand Anse er på ca. 4 km.
Det er en fin tur, der går gennem roligt landskab, hvor I kan nyde alle sanseindtryk fra naturen. Turen kan nemt tages med børn, men da det går opad på tilbagevejen, kan det måske være lidt krævende for små og utrænede ben.
Vi kunne dog se, at andre hyrede en mindre taxi med ladvogn, som kunne have deres cykler bagpå, og på den måde kunne tage en afslappende hjemtur.
Grand Anse er storslået; rendyrket skønhed, vildt hav og en natur, der i dén grad gør indtryk. Sandet er fint og hvidt, stranden bred, og vandet har den skønneste blå farve. Naturen, der pakker stranden ind, består af klipper og en overdådig og frodig regnskov, der understreger, at man befinder sig på et helt særligt spot. Dog var vandet vildt, da Grand Anse ikke er omgivet af et beskyttende koralrev, og da vi var der i august, var det p.g.a. bølger og understrøm derfor heller ikke muligt at svømme i havet – blot soppe i vandkanten.
Ud fra et badeferie-aspekt er det altså ikke i nærheden af Grand Anse, at I bør bosætter jer, men stranden er helt, helt klart et besøg værd, da naturen her i dén grad er noget for sig selv.
I den ene side af stranden ligger der kæmpe store klipper, hvilket på en eller anden måde er med til at understrege den vildskab, der findes i naturen i og omkring Grand Anse.
Petit Anse
Adgang til Petit Anse kan opnås via nordsiden af Grand Anse. Når først I er kommet til den storslåede og smukke Grand Anse, kan I gå langs den virkelig flotte og brede strand med det kridhvide sand, og dreje til venstre for enden af stranden, hvor der er store klipper. Derfra kan I følge stien, og gå over klipperne til Petit Anse, hvor I mod betaling af en kokosnød og en frisklavet juice kan sætte jer under et lille palmetag, og nyde skyggen og det underskønne syn af Petit Anse.
Naturen her er også vild, som ved Grand Anse, og stemningen er på en eller anden måde helt stille og ensom – på trods af de høje bølger og det vilde, men krystalklare vand. Petit Anse er på ingen måde børnevenlig – vandet bliver hurtigt dybt, og der er en del understrøm – så det er ikke her, I bør satse på en badeferie i børnehøjde. Til gengæld er betingelserne for windsurfing ret gode – dog er her ingen livreddere.
Anse Cocos
Fra Petit Anse kan I følge en næsten usynlig sti, der fører til de stejle klipper, som I skal op og ned ad, før I kommer til Anse Cocos. Stien finder I omme bag den lille bod, der laver juice, og som ligger til venstre først for på stranden ved Petit Anse. Den lille “jungle-sti” føles næsten eventyrlig at gå på, og sætter skub i fantasien hos både børn og voksne.
Stien fører til klipper, som skal I skal “bestige” for at komme til Anse Cocos, og turen gennem klippelandskabet er lidt krævende i forhold til at finde fodfæste, så husk at have et par gode vandresandaler på. Når I når toppen af klipperne, vil I have et fantastisk view ud over grand Anse og Petit Anse, mens I kan nyde stilheden og den milde brise, der vil kunne køle jer lidt ned efter anstrengelserne.
På vej ned ad klipperne går I gennem jungleagtig beplantning, og en duft af regnskov. Kigger I godt efter, vil I i skovbunden kunne se kæmpe store tusindben og måske også andre mærkværdige insekter.
For enden af regnskoven ligger Anse Cocos. Godt pakket ind i den mest vidunderlige natur ligner Anse Cocos noget fra en film om øde, tropiske øer og fjerne, næsten ufremkommelige egne af verden. “Smukt” er næsten ikke et ord, der dækker! Med klipper, palmer, frodig regnskov, en bred og næsten menneskeforladt strand med gyldent sand og krystalklart vand, er Anse Cocos næsten uvirkelig, rendyrket, malerisk skønhed.
Badeforholdene ved Anse Cocos er svingende, og der er en del sten i det klare vand. Derfor er det en god idé at medbringe et par badesko (reklamelink), hvis I påtænker at besøge Anse Cocos. For enden af stranden ligger dog det, som de lokale kalder en “naturlig pool” – d.v.s. et stykke sandbund med relativt roligt og mere badevenligt vand, da nogle klipper skærmer en smule af for bølger. Dog må jeg sige, at forståelsen af ordet “naturlig pool” så da vist er et vidt begreb… Der er nu ikke meget pool over det, men blot et “lille stykke med bart”, som vi hellere vil kalde det. Skal I sådan “rigtig” bade her, skal I være habile svømmere. Det lille stykke med knapt så mange sten og uden den store understrøm, er mere et plaskested, hvor I kan sidde og lade jer køle af efter turen hertil.
På trods af de lidt skuffende badeforhold må jeg dog indrømme, at jeg gerne tog turen til Anse Cocos igen. Skønheden og en helt særlig følelse af at befinde sig ved verdens ende lige præcis dér, er ganske enkelt overvældende!
Turen fra Grand Anse til Anse Cocos tager ca. 40-60 minutter på gåben, alt efter tempo og evne til at gå på klipper.
Syd
På den sydlige del af La Digue kan området være lidt mere kompliceret at færdes i. Ønsker I at udforske denne del af øen til fods, anbefales det, at I tager en tourguide med, og på den måde også får “hele pakken” med fortællinger om dyreliv m.m.. Turen tæller både kyststrækning, at gå gennem områder med vand, en tur op på bjerget og gennem regnskoven. Starter I turen fra havnen i La Passe, så er strækningen 10 km og tager 3-4 timer. I vil på turen bl.a. komme forbi strandene Anse Source à Jean, Anse Source D’Argent, Anse Pierrot, Anse Aux Cèdres, Anse Bonnet Carré, Grand Anse og Anse Marron.
Anse Aux Cèdres
Anse Aux Cédres er en lille strand på 30×2 meter, hvor I vil kunne finde mange skaller ved lavvande. Stranden er ikke som sådan noget særligt, men rå og “stenet”, og da stranden ikke er badevenlig, er den uden særlig mange besøgende.
Anse Aux Cédres ligger 30 minutters gang fra Anse Union (ligger i L’Union Estate parken, dvs. I skal betale indgang).
Anse Bonnet Carré
Anse Bonnet Carré er en isoleret strand med beliggenhed 1,5 km syd for indgangen til L’Union Estate.
Stranden har en uspoleret og vild stemning over sig, og er uden mange besøgende. Vandet kan til tider fremstå roligt, men vælger I af samme grund at kaste jer i bølgen blå, så vær opmærksomme på, at understrømmen lige præcis her er stærk. Det er bedst at komme til Anse Bonnet Carré, når det er højvande, da vandet her generelt ikke bliver så dybt. Snorklingen er god, men pas på korallerne. Er I på vej mod Anse Marion, vil I passere Anse Bonnet Carré.
Anse Pierrot
Anse Pierrot er endnu en mennesketom strand, som ligger lige før I kommer til Anse Marron. Stranden er omgivet af tropisk beplantning og har klipper. Her er smukt!
Anse Marron
Anse Marion er en smuk strand med vand, som hurtigt bliver dybt, men med mulighed for at bade i en naturlig pool, som er afskærmet af klipper.
Det er en smule udfordrende at komme til Anse Marion, og I bør ikke tage turen uden guide. Anbefales derfor heller ikke som sådan til børnefamilier. Der findes i stedet mange andre strande, som I kan besøge, som er nemme at komme til, og hvor vandet også er mere børnevenligt.
Smukt er her dog. Men det er der alle steder på Seychellerne.
L’union Estate og Anse Source d’Argent – La Digue's største seværdigheder
Den mest spektakulære og også mest turistbesøgte strand på La Digue er uden tvivl Anse Source D’Argent! Intet under at dette er Seychellernes mest fotograferede strand! Wow!
Klippeformationerne er spektakulære, og ser ud som om de er lavet af papmaché, og det smukke, næsten unaturligt indbydende vand er krystalklart. Der er stier af sandbund, der fører ud til fine snorkelsteder, og når I går ud i vandet, vil store, farverige fisk svømme nysgerrigt hen til jer. Stræk fingrene ud, og fiskene vil svømme helt ind i hånden. Længere ude i vandet svømmer meget store stribede fisk, som dog godt kan være nogle bisser. I kan mærke dem omkring jeres kroppe, og de kan godt bide lidt. Det kan derfor være en god idé at bære en heldragt (reklamelink) – særligt for jeres børn, da de måske kan blive lidt forskrækkede over nærkontakten. Husk endelig også at medbringe snorkeludstyr! Snorklingen her er virkelig god!
Stranden er cirka 1 km lang, og rummer nogle af de mest fotograferede klippeformationer i verden. Gå langs stranden, og passer gerne de forskellige klipper – så vil I komme til små bugter, der er fine og overnaturligt smukke.
Stranden ligger i forbindelse med L’union Estate, en tidligere kokos- og vaniljeplantage. Frem til 80’erne var her særligt gang i produktionen af kokosolie. Derudover ligger der en gammel kirkegård her, hvor de første indbyggere på La Digue ligger begravet. L'Union Estate fungerer også som park for nogle af verdens største landskildpadder. Endvidere vil I også her kunne se resterne fra den gamle vanijie-produktion. Det specielle klippeområde ”The Giant Union Rock” på 4000m2, som også ligger i parken, skulle være 700 millioner år gammelt.
Da I skal igennem L'Union Estate for at komme til Anse Sourve D'Argent, vil I også skulle betale indgang for at komme til stranden – medmindre I tager chancen, og går langs kysten – UDEN at blive opdaget af en vagt…
Tager I den “lovlige” vej gennem L'Union Estate, og har I planer om at bruge mange dage ved Anse Source D'Argent, så husk at gemme jeres indgangsbilletter. Når I har besøgt parken 3 gange, og medbringer jeres billetter som bevis, kan I komme gratis ind 4. gang.
Området omkring L'Union Estate og Anse Source D'Argent har mange turister, men emmer alligevel af en helt, helt særlig stemning. Her er så umådeligt smukt og stemningsfuldt. Når I cykler gennem parken, har I udsigt til bjerglandskab og store palmer i baggrunden.
Det var et af vores absolut favoritsteder!
Anse Source D’Argent er kåret som verdens 3. bedste strand af National Geographic i 2017 – og vi kan kun bakke op om denne kåring.
Det er efter vores mening et must at besøge Anse Source D'Argent, når man er på Seychellerne. Bliv her gerne en hel dag (eller besøg stranden hver dag!), og kom tidligt om morgenen, så I har stranden for jer selv. Op ad formiddagen ankommer en masse fashion-mennesker, SoMe-people og brudepar, som nærmest kæmper om at få taget flest billeder foran klippeformationerne. Der er kø! Det er faktisk lidt sjovt at iagttage, og en verden, som er meget, meget spøjs.
Der ligger en restaurant ved indgangen til Anse Source D'Argent, og derudover kan I købe frugtjuice og frisk frugt i små boder omkring stranden. Vores råd er dog, at I medbringer en køletaske med drikkevarer, sandwiches/brød og frugt.
Når I cykler fra La Passe mod Anse Source D'Argent, kommer I forbi forskellige både små og større supermarkeder. På højre hånd – inden I drejer ned ad vejen, som fører mod Anse Réunion – ligger supermarkedet “Gregoire's”, som fra om morgenen/formiddagen har frisk brød af forskellig slags, bl.a. små pizzaer, osteboller og kager til fine priser. Fyld køletasken med disse, og I har mad til en hel dag ved stranden.
Anse La Réunion – ét af vores favoritsteder på La Digue
Stranden/strækningen før L'Union Estate hedder Anse La Réunion, og det blev faktiske ét af vores favoritsteder på La Digue.
Hele strækningen langs stranden til den side, hvor Anse Réunion ligger, og mod Anse Source D'Argent er faktisk ret flot, og det er også muligt at tage denne på gåben langs vandkanten – alt efter om det er lav- eller højvandet. I vil dog højst sandsynligt blive stoppe af vagter på et tidspunkt, og blive afkrævet penge for adgang til Anse Source D'Argent, da man ønsker betaling for afbenyttelse af stranden. Normalt skal I jo igennem L'Union Estate for at komme til Anse Surce D'Argent – så på den ene eller anden vis, er I nok nødsaget til at slippe slanterne.
Anse La Réunion har lavt og stille vand uden de store bølger, og sandbunden er blød og fin. Vandet er klart og varmt, og træerne kan ved højvande stå ud over vandet. Når det er lavvandet, piler eremitter og krabber rundt – til stor fornøjelse for mindre børn.
I kan være heldige at iagttage de lokale, når de henter deres specielle “fiskenet” ind, som ofte rummer sjove fisk, vi ikke finder i de danske farvande. Fiskenettet er lavet af palmeblade og grene, og maddingen består af kokosnødder.
Veuve Reserve
På midten af øen ligger et lille naturreservat, som er fodringssted for en meget truet fugleart, som kun lever på Seychellerne – og primært på La Digue, nemlig ”the Seychelles Paradise Flycatcher”.
Parken er åben på hverdage mellem kl. 8-16, og der er gratis adgang. Vil I gerne besøge parken i weekender, kan dette ske efter aftale. I parken kan I få litteratur om naturen på La Digue og evt. en guidet tur, dog skulle det være forholdsvis simpelt at finde rundt selv. Husk dog myggespray.
Vi besøgte ikke selv parken, men kørte ofte forbi.
Syd for parken ligger der en katolsk kirke, som I ikke vil kunne undgå at lægge mærke til. Kirken er charmerende, og ofte benyttet af de lokale. Når I cykler forbi, er det helt normalt at høre skønsang derinde fra.
Dykning & Snorkling omkring La Digue
Michael, Clara og Pauline dykkede på La Digue, og benyttede sig af “Azurra Pro Dive Centre”, som ligger på hotellet La Digue Island Lodge (reklamelink) ved Anse Réunion. Med speedbåd sejlede de ud til Sister Reef, hvor de dykkede ned på 18 m., og oplevede Barracudaer, skildpadder, muræner, stenfisk og masser af akvariefisk.
På grund af årstiden for vores besøg på Seychellerne, var sigtbarheden dog ikke god. Til gengæld var klippeformationerne under vandet de samme, som dem oven over vandet. Det i sig selv var en lidt speciel oplevelse; at opleve en spektakulær natur også under vandet!
Det koster ca. 60 Euro pr. dyk, og Azurra Pro Dive Centres dykkerinstruktører var topprofessionelle. Pigerne følte i dén grad, at de var i trygge hænder.
Dykkersteder, som derudover skulle være værd at besøge i området er; Marianne Rock, Ave Maria, White Reef, Channel Rock, og Cayman Rock. De fleste steder skulle det være muligt at se grå revhajer, snappers, flere skildpadder, yellowfin tuna, stingrays m.m.
De dykkerskoler, som har fået de bedste anmeldelser på La Digue, er “Azzurra Dive Pro Centre” og “Trek Divers Scuba Diving”. “Trek Divers Scuba Diving” kan I finde inde midt i La Passe – på 1. sal inde i den bygning, der både rummer banker, souveniershops og apotek. Egentlig ligner “Trek Divers Scuba Divingen” blot en dykkerudstyrs-forretning, men kigger I godt efter, kan I se, at de også sælger dykkerture. Dog virkede de noget stressede og fortravlede, da vi gik forbi, og det er ikke lige det, der giver en følelse af sikkerhed, når man skal have sine børn med ud at dykke. Til gengæld var oplevelsen hos “Azzurra Dive Pro Centre” helt anderledes – der var langt mere attention og fokus på, at vi havde pigerne med, og at deres oplevelser først og fremmest skulle være gode og trygge. Den følelse gav de os med det samme, hvorfor valget også faldt på dem.
Af gode snorklingsteder kan nævnes; Anse Severe, Anse Source d'Argent og Anse Gaulettes.
Takeaway – de bedste og billigste steder at spise på La Digue
I La Passe ligger “Mi Mums” og i området Réunion ligger “Gala Takeaway“. Dette var de to steder, hvor vi oftest købte vores måltider. Gala har derudover softice til 7 kr.
Et måltid mad på hhv. “Mi Mums” og “Gala” koster mellem 35-50 kr., og består af enten lokalt og velsmagende “ruskomsnusk” med kylling og grønt, nudelretter med grøntsager, fried rice, indisk eller pizza og sandwich. Pizza og sandwich ligger dog i den dyre ende.
“Zerof” blev også anbefalet af de lokale, og derfor tog vi naturligvis dertil. “Zerof” ligger ikke så langt fra “Gala” – på en HELT stille og øde vej. Det var i det hele taget en meget stille oplevelse – der var ikke rigtig andre gæster end os. Vi har en fornemmelse af, at både fisken og kyllingen var selvdød, så vi betalte og lod den ligge…
Mest centralt i La Passe ligger en lille indisk takeaway, som kun serverer 3-4 retter mad. Den er næsten ikke til at få øje på, da det mest er et åbent vindue, hvor en lille indisk mand kun lige kan se ud over disken. Til gengæld blinker et rødt skilt på den mest neonagtige facon, så kigger I godt efter, vil I kunne se, at der altså kan købes et måltid mad. Den ligger på højre side, når I kommer fra havneområdet. Den lille takeaway hører højst sandsynligt til restauranten “Tarosa”.
Der findes en del restauranter på La Digue, men prisniveauet er, efter vores mening, generelt temmeligt højt.
Det hyggeligste sted vi spiste, var på en restaurant, som havde verdens bedste beliggenhed
Restauranten hedder “Tarosa”, og ligger med indgang ved den lille indiske takeaway i La Passe, som netop er beskrevet i det ovenstående, og det var på den måde, at vi opdagede restauranten. Bordene står helt ude ved kanten til stranden, og herfra har I den mest vidunderlige udsigt til Praslin og den flotteste solnedgang vi overhovedet oplevede på Seychellerne. Naturen gik fuldstændig i ét med hinanden, og de blå, lyserøde og orange toner var de smukkeste, vi nogensinde har set.
Maden er virkelig god, men også pricy. Dog hver en SR værd!
Hvis I vælger at cykle rundt på La Digue, vil I have masser af muligheder for at opdage alle øens spisesteder. Stop ind, når noget ser spændende ud, og tjek udvalg og priser. Tjek evt. også TripAdvisor for anmeldelser.
Det er generelt ganske få steder i verden, som jeg har et ønske om at returnere til. Hånden på hjertet; La Digue er et af disse steder. Jeg vil ønske, at andre også får muligheden for at opleve denne helt specielle ø blot én gang i livet.
Læs øvrige artikler om Seychellerne her, eller læs om nogle af vores andre temaer fra det Indiske Ocean; Sri Lanka og Maldiverne.
Hej vi overvejer stærkt en tur i juli 2025 men er i tvilv om hvilket tidspunkt der er bedst at rejse ? Hvor mange dage vil du anbefale på øen og var i kun på den ø eller på flere ? Og hvor mange dage var i i alt .. mistede lidt overblikket da jeg læste om hvilken strand der var den bedste og mest børnevenlige , hvor det ikke lige pludselig går meget dybt ud .. vi rejser med min datter på 6 år også 🙂