Reklame. En del af denne rejse er sponsoreret af Rejselyst.dk.
Reethi Faru – et miljøbevidst resort med fokus på bæredygtighed
Skrevet af Stine/ Foto: Stine
Maldivernes skønhed er enorm, og næsten uanset hvilken del af ø-riget I oplever, så vil I med garanti ikke kunne undgå at blive ramt af en overvældende følelse af forundring.
Det ubegribeligt smukke vand, de farvestrålende dyr i havet, det kridhvide sand, palmerne og det blændende klare lys, der lægger et særligt skær over alt, og som giver de hvide fugle, der flyver hen over vandet, et strejft af sølv og blåt, er en nærmest overnaturlig oplevelse.
Man kunne foranlediges til at tro, at alt ser ens ud på Maldiverne, uanset hvilken ø man besøger, men sådan er det heldigvis ikke. Hver ø, hvert guesthouse og hvert resort rummer sin helt egen stemning, og har sit helt eget særpræg. Derfor byder hvert sted på sine egne oplevelser, og efterlader på samme tid også enestående aftryk.
Fyldt op med den helt specielle stemning, som kun findes på The Standard Maldives, og med friske billeder på nethinden af de glade og varme medarbejdere, som stod og vinkede farvel på gangbroen, da vi blev hentet af speedbåden, som skulle bringe os videre til næste resort, trådte vi i land på eksotiske og tropiske Reethi Faru. Vi blev ramt af en besynderlig tropisk stilhed og ro, og Pauline udbrød med det samme; ”Dét her, dét ka’ jeg li’!
Vi bevægede os mod receptionen, og gik ad sandstier omringet af frodighed og duften af skovbund. De eneste lyde var fra vinden i træerne og et par fugle, der klukkede.
Vi blev checket ind, og fik en masse brugbare informationer om Reethi Faru – blandt andet, at man her sætter uret en time frem til ”Reethi Faru-tid”, og at stedet er et barfodsresort. Samtidig fik vi bestilt tid PCR-tests på øens lægeklinik, således der var styr på alt i forbindelse med hjemrejsen. På den måde ville vi bare kunne slippe alle tanker om forpligtelser, slappe af, og nyde vores 6 døgn på skønne Reethi Faru.
Garden Villas på Reethi Faru
Vi havde booket to Garden Villas til de 3 første døgn, og blev nu fulgt dertil af en venlig medarbejder, mens vi fik oplysninger om alle de muligheder for oplevelser, der er på Reethi Faru. Ungerne blev helt vilde, da de hørte om Reethi Faru's aktiviteter, der involverer coral restoration, da det er et område, der virkelig har deres opmærksomhed og interesse.
Reethi Faru’s Garden Villaer ligger tæt pakket ind i tropisk beplantning, lige ud til sandstien, der fører rundt om hele resortet, og tæt ned til den smukke, brede sandstrand.
På grund af den tætte beplantning, er luften omkring de små hytter varm og fugtig, da vinden fra havet ikke når ind til villaen. Vi mødte en familie, der var SÅ glade for at være blevet flyttet til disse villaer, efter at de havde boet ude i vandvillaerne, hvor vinden blæser mere direkte. De NØD varmen og den intime stemning, som beplantningen er med til at skabe. Personligt havde jeg det liiiggeee i overkanten varmt, men det er jo i bund og grund en smagssag, hvad man er mest til.
Garden Villaerne er lavet i vaskeægte tropestil; en lille trævilla, indrette på maldivisk facon og med et åbent badeværelse. Mange elsker de åbne badeværelser, da denne form for indretning lader naturen komme helt ind, og man dermed er mere i ét med både lyde, dufte, den åbne himmel og det omkringliggende miljø. Indrømmet; det ER charmerende, men dog ikke for sarte sjæle hvad gekkoer og tissemyrer angår. Når “døren er åben”, vader de bare ind, de små kryb 😉
Når man sidder udenfor på den lille veranda om aftenen, kan man høre bølgerne slå ind mod stranden, der ligger blot en lille spytklat fra villaen. Samtidig høres puslen i træerne fra de store flyvende hunde, der gnasker frugt i sig. Meget, meget eksotisk og tropisk – lige i vores mellemste datters ånd, som elskede hvert sekund lige præcis i disse omgivelser.
Da vi havde fået inspiceret vores villaer, trak vi straks i badetøjet, og drog mod stranden, hvor vi kastede os i det lune og flotte vand. En flok gæster var ude at snorkle, og vi overvejede, om det måske var det tilbud, der dagligt er på Reethi Faru om gratis snorkling ved husrevet.
Resten af dagen brugte vi på at fornemme Reethi Faru's atmosfære og omgivelser. Der var ikke den mindste tvivl om, at vi var landet på en ø med en overordentlig frodighed og et virkelig stort fokus på naturen. Alt summede af liv og duftede af natur, der var en stor slags eventyrhave, krukker med planter og jungleagtige stier.
Reethi Faru – øen, der “vokser på en”
Alle medarbejdere på Reethi Faru virkede venlige, men dog en smule reserverede til en start – noget vi lige skulle omstille os til efter vores sidste ophold på The Standard Maldives, hvor der bare var fuld turbo på kommunikationen medarbejdere og gæster imellem.
Jeg må dog sige, at der ikke gik længe, før Reethi Faru ”voksede på os”, og vi fik en fornemmelse af, at stedet i dén grad ”kan noget”, som er særligt for netop Reethi Faru.
Om aftenen gik vi op i hovedrestauranten for at spise aftensmad. Det var med stor nysgerrighed, at vi trådte ind i den store trærestaurant med de åbne sider, der bringer den friske luft indenfor, og som har en fantastisk placering lige ud til vandet, hvorfra man i løbet af dagen kan ane solens spil i havet.
På grund af corona havde alle gæster fået tildelt et fast bord, hvor man skulle sidde ved hvert måltid. Da vi fik anvist vores bord, og ungerne gik ombord i alle de lækre retter, som stod og bød sig til på buffetens mange borde, lagde jeg mærke til en meget stirrende mand, som jeg faktisk syntes, at jeg havde set før. Han bevægede sig forsigtigt hen til mig, stoppede op, kiggede undrende, og spurgte så; ”Har I ikke været op Reethi Beach for ca. 5 år siden? Jeg synes, at jeg kan genkende jeres smukke piger!”. Jeg blev mega forbløffet, og forstod nu, hvorfor jeg havde en fornemmelse af, at jeg havde set manden før! Forunderligt, når man bekræftes i, HVOR lille verden reelt er. Det sætter tanker i gang i forhold til, om der reelt er en mening med, at man tager helt konkrete beslutninger, og befinder sig lige præcis, hvor man gør. Eller også er det bare en bekræftelse på, at Maldiverne virkelig er et ganske lille bitte paradis – og at vi måske har været der for mange gange 😉
På Reethi Faru spiste vi kage 3 gange om dagen! Til sidst var det sådan, at medarbejderne grinende rakte to tallerkner frem, når vi nærmede os desserten – de vidste, at vi ikke kunne have de lækre kager og al frugten på én lille desserttallerken 😉
Der blev – på vaskeægte resort-facon – kørt temaaftener, hvor maden så var fra Indien, Schweiz o.s.v. Der kan naturligvis være delte meninger om madoplevelser, og vi er absolut ikke en gourmet-familie, der rejser efter maden, men bare sådan helt generelt glade for mad i alle afskygninger. Vi syntes derfor, at maden var velsmagende og god, og bød på noget for alle. Vigtigst af alt var dog, at maden var mærket, således vi kunne se, hvad der var med/uden gluten. Efter et par dage blev det sådan, at medarbejderne råbte på Bjørk, så snart vi kom ind i restauranten, så de begejstrede kunne vise hende, hvad der var på dagens menu, og hvilke muligheder, der var for hende. Særligt desserterne gjorde de meget ud af – vel vidende at et barn med cøliaki også gerne vil have søde sager efter maden.
Efter den første aften i restauranten bestemte vi os for at købe lidt myggespray, da vi ikke havde medbragt noget hjemmefra. På Reethi Faru, hvor naturen konstant står i fuldt flor, havde vi dog oplevet at få lidt myggestik, og dette ville vi gerne forebygge. Vi gik derfor ud på det virkelig hyggelige lille ”torv-område”, omgivet af Harugé bar, små shops, lægeklinikken og hovedrestauranten. Belysningen her er hyggelig, og stemningen som i en søvnig sydlandsk landsby – her blot med sand under fusserne og en meget roligere vibe.
Ovre ved Harugé Bar kunne vi se, at der var bordtennisborde, bordfodbold og billard. Endvidere var der kolde sodavand – en luksus vi bestemte os for at kaste os ud i hver aften på Reethi Faru, hvor vi havde full board, og derfor hovedsageligt holdte os til vand og danskvand, når vi skulle slukke tørsten i løbet af dagen.
Selvom Reethi Faru ikke er et ”high end resort” (i maldiviske sammenhænge), men i stedet et, der befinder sig midt imellem, og som giver oplevelser, god standard og skønhed for alle pengene, så koster alting bare lige dét ekstra på Maldiverne. En liter vand/danskvand omkring 4 dollars, og en dåsesodavand 5 dollars. Derfor blev dagens sodavand en ekstra nydelse og luksus, som vi virkelig værdsatte.
Vi gik hver aften på Harugé Bar, spillede bordtennis, bordfodbold og kort, og hapsede et bord yderst ved vandkanten, så vi kunne fornemme havets brise, og høre bølgerne slå ind mod stranden.
Bjørk gik selvfølgelig på opdagelse på den mørke strand, og hvinede frydefuldt, da hun oplevede lysende plankton i en større mængde, end hvad vi ellers havde oplevet indtil videre. Med den klare stjernehimmel over os, gik vi hver aften hjem langs stranden, mens vil holdte grøntlysende plankton i hånden, havde lysende planktonstjerner under fødderne, når vi gik, og de mest klartlysende stjerner foroven. I øjeblikke som disse forstår man, HVOR smuk og forunderlig verden er – og hvor heldige vi er, at vi oplever det sammen.
Hvis man ønsker en pause fra badningen i det smukke hav, har Reethi Faru en stor swimmingpool, som både børn og voksne samles omkring. Her ville vores unger gerne opholde sig, så de kunne snakke med andre jævnaldrende. Det er også omkring poolområdet, at dykkercentret ligger, hvilket altid trækker i vores piger. Vores mellemste er divemaster trainee, og drømmer om at blive marinebiolog – alt sammen affødt af vores oplevelser på Maldiverne gennem de sidste 5 år. Fantastisk at opleve, hvordan de oplevelser hun har fået i sin barndom, har skabt så stærk en passion for marinelivet, at det påvirker den retning, hun ønsker at gå rent uddannelsesmæssigt.
I denne omgang var vores aktivitetsniveau hvad livet under havet angår dog begrænset til snorkling (og coral restoration) for hendes vedkommende, da hun desværre havde sprunget sin trommehinde. Til gengæld bestemte vores ældste sig for at tage et opfriskende dyk, og derefter at bruge en halv dag på en stor dykkeroplevelse, som hun kom hjem fra i enorm energisk tilstand. Dykkerinstruktørerne havde været engageret, unge og friske, og alle deltagerne havde efterfølgende delt de skønne oplevelser med hinanden over en kop te på vej hjem over havet.
Vandvillaerne på Reethi Faru
Efter 3 døgn i vores Garden Villas, rykkede vi over i Reethi Faru’s flotte og luksuriøse vandvillaer. Vandvillaerne er simpelt, men lækkert indrettet – med ét stort rum, hvor sengen er placeret midt i det hele, så man konstant har udsigt til havet. Den direkte adgang til det levende rev er en drøm, og vandet det samme.
Vandvillaens terrasse er stor og i ”2 plan”, som skaber både en solterrasse og en overdækket terrasse, hvorfor man selv kan vælge, om man ønsker at opholde sig i solen eller skyggen. Det er en genial løsning, som vi ikke har set tidligere.
Hvis I selv medbringer jeres snorkeludstyr, kan I snorkle på alle tider af døgnet – det er blot at gå ned ad trappen, og lade jer synke ned i det lækre vand – side om side med hajer og stingrays (der er mere bange for jer, end I måske for dem).
Det er naturligvis også muligt at leje snorkeludstyr på Reethi Faru.
Vandvillaen har et stort og lækkert badeværelse, der ligesom alle andre badeværelser på Reethi Faru er åbent, men da vandvillaerne er beliggende ude på gangbroen på havet, er der ikke insekter og gekkoer på samme måde, som i de åbne badeværelser, der ligger i resortets have.
Der er et stort vindue ind til selve stuen, som giver lys til hele rummet, men ønsker I privatliv, kan I blot lukke med persienner. Badeværelset har endvidere et stort og lækkert badekar.
Der er køleskab og Nespressokaffe til fri afbenyttelse.
Vandvillaen rengøres flere gange dagligt, og når man hver aften returnerer til sin villa efter at have spist og hygget, er sengen redt sirligt, gardinerne trukket for og hyggelyset tændt.
Hver dag sørges der for nye håndklæder og rent vand på glasflaske.
Vandvillaen på Reethi Faru er så lækker – og har så skøn en beliggenhed – at vi rent faktisk ikke rigtig havde lyst til at bevæge os væk derfra. Vi havde en følelse af, at hvert ønske om et drømmeophold på Maldiverne kunne udleves lige præcis her. Af frygt for at gå glip af ét eneste sekund i denne form for særlige tilstand, havde jeg ikke synderligt meget lyst til at lægge mig til at sove om aftenen – det føltes en smule som en slags spild af værdifulde sekunder på et sted, jeg vidste, at jeg ville komme til at savne frygteligt meget, når vi vendte hjem til Danmark igen.
Hvor vi hver aften så den underskønne solnedgang fra Harugé’s terrasse, da vi boede i vores Garden Villaer, blev slutningen på dagen nu skiftet ud med en ny yndlingsbeskæftigelse; nemlig at ligge i det varme, klare vand lige foran vandvillaen, mens vi kunne øjne solnedgangen mellem villaernes pæle til den ene side, og nyde synet af selve trope-øen til den anden side. Over vores hoveder fløj de store flyvende hunde, mens lyset skiftevis ændrede sig fra orange til lyserød og lyseblå – et fuldstændigt surrealistisk scenariet af overnaturlig skønhed.
Mens vi lå her og stille betragtede lyset, omsluttet af det bløde vand, konstaterede vores mellemste; “Hvis man forestiller sig, at man nogensinde kommer i himlen, så må den ligge lige dér – bag solnedgangen herude på Maldiverne.”
Vi var alle enige om, at det bare er sådan, det føles på Maldiverne; som det tætteste man kan komme på himlen!
Selv stjernehimlen på Reethi Faru var uden sammenligning – men det er den nu generelt på Maldiverne! Fraværet af kraftig, kunstig belysning medfører, at stjernerne bare står helt skarpt og tydeligt. Vi kunne derfor i fuldstændig afbalanceret tilstand og stilhed nyde at tælle stjerner, finde Karlsvognen og andre kendte stjernebilleder på himlen sammen med ungerne lige inden sengetid.
Stranden, som ligger ved gangbroen, der fører ud til vandvillaerne, er underskøn. Vandet er gennemsigtigt, og her er masser af fisk og babyhajer. Ude i det blå, blå vand er en hængekøje, som vi nød at ligge i, mens underkroppen blev kølet af og overkroppen en smule forbrændt. Det var dagdriveri i sin reneste form. Lidt længere ude græssede den sødeste havskildpadde, som vi hellere end gerne hilste på.
På den anden side af strandområdet ved gangbroen ligger den hyggeligste restaurant ”Reethi Grill” i de allersmukkeste omgivelser, man kan forestille sig. Om aftenen tændes lanterner og smukke lamper på stranden, som skaber en hyggelig belysning omkring bordene, der er placeret i sandet, og omgivet af palmetræer.
Vi bestemte os for at spise en pizza der en aften, da vi kunne få 20 dollars i rabat pr. person, hvilket betød, at det stort set ikke kostede os andet end vores drikkevarer.
Da vi fik placeret os under de eksotiske pavilloner med tag af palmeblade, åbnede himlen sig, og ned stod regnen så kraftigt, at farverne omkring os ændrede sig. Vi sad i læ, og nød duften af regn og synet af naturens forunderlige farver.
Vi havde selv medbragt en glutenfri pizzabund til vores yngste, så hun også kunne spise pizza sammen med os, hun var dog den eneste, der syntes, at maden var god. Stemningen var der til gengæld intet, der kunne slå – ”Reethi Grill” emmer af atmosfære i de billedskønne omgivelser.
Reethi Furu – et resort med visioner
Reethi Faru har som mål, at kunne drive et resort med mindst mulig negativ effekt på miljøet og naturen.
Øen er med sine 600×350 m. den største af de 3 øer, som vi besøgte i denne omgang, og lægger op til en god lille gåtur øen rundt. Lige så skønt, som det er at gå langs stranden, lige så smuk en oplevelse er det, at gå turen rundt om øen langs de sandede stier i den jungleagtige skov. Her får man et fantastisk indblik i øens enorme frodighed, og derudover er det tydeligt at mærke, at bæredygtighed er et væsentligt element i hele den måde, som øen fungerer på. Sandstierne er velfriserede, men inde i skoven ses, at bladene får lov til at ligge i skovbunden, således alle næringsstoffer frigives til jorden. Det summer af liv – men dog behandles for myg og andet kryb. Det er ikke altid, at myg kan holdes væk med naturlige olier, men i første omgang forsøges dette på Reethi Faru. Lykkes det ikke, behandles med skrappere midler, hvilket de dog helst vil undgå.
Der er frodige haver, hvor der gror smukke blomster, og små kroge med planter i krukker.
Der er store drivhuse, hvor alle øens grøntsager og frugter bliver dyrket ved hjælp af hydroponisk dyrkning, således resortet er selvforsynende. Alt er økologisk. Endvidere bliver vi fortalt, at resortet har købt en ø, som de udelukkende bruger til dyrkning af frugt og grønt, således de på sigt får dyrket i så store mængder, at de kan levere til andre resorts, og dermed være medvirkende til at nedbringe brugen af plastik, flamingo m.m., og samtidig nedbringe antallet af skibe, der transporterer varer til Maldiverne. Da Maldiverne består af sandøer, kan dyrkning af afgrøder være yderst besværlig, hvorfor størsteparten af landets varer transporteres dertil. Dette vil Reethi Faru gerne være med til at ændre.
Inde midt på øen bor resortets knapt 350 ansatte, hvoraf langt de fleste kommer fra Maldiverne. Der er sørget godt for dem, og de har egne lejligheder, egen butik, boldbane og moské.
Det er også i medarbejdernes ”landsby”, at selve øens ”maskinrum” ligger.
Her er biogasanlæg, solcelleanlæg, møbelfabrik (så de selv kan reparere og fremstille de møbler, som resortet bruger), ”omvendt osmose-anlæg, som laver havvand om til drikkevand og MEGET mere.
En del af de materialer, som er brugt til at bygge husene på øen, er fremstillet af genbrugsmaterialer og glasskår, varmen fra de forskellige maskiner genanvendes, biogasanlægget bruges til opvarmning i køkkenet o.s.v.
Mest af alt er vi dog enormt imponeret over, at det vand vi drikker, er havvand! Det giver SÅ meget mening. Vandet gennemgår 5 processer i anlægget. Stadie 5 er det vand, der tappes på glasflaskerne, således man undgår brugen af plastik. Fase 4 er det vand, vi bader i – og når vi skruer op for varmen i brusebadet, varmes vandet op af overskudsvarme.
Alt bruges og genbruges, og øen er hovedsageligt selvforsynende på både vand, el og grønt/frugt.
Når man ankommer til Reethi Faru, opfordres der til, at man smider skoene, og derfra blot bevæger sig rundt på bare tæer. Dette med tanke på, at man på den måde opnår en forbindelse til naturen. Naturen og miljøet er lige præcis Reethi Faru’s allerstørste omdrejningspunkt, hvilket er beundringsværdigt og afspejler sig i alt.
Revet omkring Reethi Faru er bleget, men alligevel er her fyldt med levende skabninger. Vandet er glasklart, de små baby-hajer boltrer sig i vandkanten, de større hajer svømmer nysgerrigt forbi, og havskildpadderne græsser lige først for ved stranden. Forhåbningen er, at revet på sigt kommer sig, og at den genplantning af koraller, som finder sted omkring Reethi Faru, også på sigt skaber langt mere liv og sundhed i havet.
Reethi Faru er en inspiration på ALLE måder, og er I selv interesserede i bæredygtighed og ansvarlige måder at besøge Maldiverne på, så vil Reethi Faru være et virkelig godt valg.
En tur til Maldiverne kan på grund af flyrejsen ikke just kaldes ”klimavenlig”, men vores klimaaftryk kan dog mindskes, hvis vi vælger de bæredygtige destinationer.
Det er klart, at en ferie på Maldiverne har en lang række klimamæssige konsekvenser, men miljøet kan skånes en smule, når vores affald pludselig bliver genanvendelig, når det vand, vi både drikker og bader i kommer fra havet, og hældes på genanvendelige glasflasker, der igen bruges til at bygge huse. Måden alting gøre på på Reethi Faru foregår i et system, der sætter færrest muligt negative spor rent miljømæssigt, og resortet har af samme årsag ligeledes vundet flere priser for deres indsats.
Har I lyst til at få et billede af den store indsats, som Reethi Faru gør for miljøet, og ligeledes få et indblik i deres værdigrundlag og sociale ansvarlighed, kan I læse mere her.
Praktisk info
- Reethi Faru ligger i Raa Atollen, ca. 45 minutters tur med vandfly fra lufthavnsøen i Malé. Det er også muligt at tage et indenrigsfly fra Malé til Dharavandhoo, og så derfra en båd videre til Reethi Faru.
- Reethi faru er en privatejet ø, som udelukkende består af et stort hotel. Der er altså ingen lokale indbyggere på en resort-ø, men kun hotelpersonale og turister. Alt er velordnet, lækkert, rent og gennemført i allerbedste tropiske stil.
- Reethi Faru byder på muligheder for at afprøve 6 forskellige restauranter. Selv prøvede vi kun 2. Vakaru (hovedrestauranten) og Reethi Grill. Der er en restaurant på Reethi Faru, der udelukkende laver vegansk mad – måske brugbar info til veganere.
- Selve øen har en størrelse, der gør, at man kan gå den rundt på ca. 15-20 minutter. Øen er frodig, og omkranset af smukke strande, kridhvidtt sand og det klareste vand. Reethi Faru er en vaskeægte tropisk paradis ø – SÅ smuk! På trods af at der var mange gæster på Reethi Faru, da vi var der, var strandene langt fra crowded, og det var nemt at finde en lækker solseng, som kunne trækkes i skygge under enten træer eller en parasol. Øens frodighed er skøn, og når man går ad de små sandstier, der fører rundt på resortet, føles det, som om man er pakket ind i jungle og ro.
- Der findes flere måder at bo på, når man besøger Reethi Faru, og vi synes, at der er stor forskel på oplevelsen alt efter, om man for eksempel bor i en Garden Villa eller en vandvilla.
Der findes også Beach Villas med og uden egen pool, Beach Villas med jacuzzi, og vandvillaer med og uden spa.
Er I til den meget tropiske og simple løsning, er Garden Villaerne skønne. De ligger i den tætte og frodige beplantning ud til stierne, der fører rundt på øen, og man skal ikke gå langt, før man er ved stranden.
Er I til det mere luksuriøse, vil en vandvilla være det absolut ideelle valg. Vandvillaerne med beliggenhed omkring den lange gangbro ligger ud til revet, og giver dermed en perfekt adgang til skøn snorkling. Vandet omkring vandvillaerne er magisk klart, og man kan næsten se de forskellige mønstre på havbunden.
Beach Villaerne med pool er super lækre, og ville nok klart være mit valg, hvis jeg rejste med helt små børn. Beach Villaerne ligger en smule gemt væk i den frodige beplantning, men har samtidig udsigt til stranden og direkte adgang til vandet.
I kan her se Reethi Faru's hjemmeside, og dermed også de forskellige villaer. - I behøver ikke at medbringe kontanter, når i har booket et ophold på Reethi Faru. Ønsker I at købe noget, som I ikke har betalt hjemmefra, bliver det blot skrevet på en regning, som så opgøres og betales, inden I forlader resortet.
- Husk massevis af koralvenlig/miljøvenlig solcreme med høj faktor og soltøj! Solens stråler reflekteres i det glimtende vand, og i vil opleve, at I risikerer at blive forbrændt i løbet af ganske, ganske kort tid, hvis ikke I beskytter jer.
- I troperne er der naturligvis myg, og det er derfor vigtigt, at I medbringer myggespray, så I kan forebygge myggestik. Alternativt kan I købe det på resortet. På Reethi Faru behandler man mod myg, men da øen er enormt frodig, er det svært at holde bestanden nede. Vores råd er derfor, at I husker at medbringe effektiv myggemiddel, eller at I køber myggespray ved ankomsten til resortet.
- Reethi Faru er det, man kalder et ”Bio Luxury Resort”. Det er ikke luksus i den gængse forstand, hvor man forestiller sig at have sin egen butler, og hvor alt er overdrevet overdådigt, men et ”one of a kind resort”, der har fundet en enestående måde at kombinere den lækre maldiviske resort-oplevelse med unik bæredygtighed.
- Reethi Faru er en af den slags oplevelser, som ”vokser på en”. For hver dag, der går, kommer man til at holde mere og mere af stedet – og når afslutningens time for et ophold på resortet nærmer sig, klamrer man sig fast.
- Det eneste, der egentlig ikke føltes sådan helt stille og roligt, var måltiderne på Reethi Faru – nok fordi vi var der i en meget travl periode. Maden var velsmagende, medarbejderne søde og hjælpsomme, men det kunne virke næsten stressende, når man skulle hente sin mad i buffeten, fordi der var mange gæster, som alle havde travlt med hente mad på én gang. Vi havde jo tid nok, men måske andre vil opleve det som et irritationsmoment, at der kan være ”run på”, når det kommer til spisesituationer.
- Selvom der var mange gæster på Reethi Faru, mens vi var der, mærkede vi til gengæld intet til dette i løbet af dagen, når vi bevægede os rundt på øen. Strandene var langt fra overfyldte, og der var masser af plads.
- Et ophold på et resort koster mere end et ophold på et guesthouse på en lokal ø på Maldiverne. Dog vil jeg sige, at man sådan helt generelt virkelig får rigtig meget for penge på Reethi Faru.
Hvis I selv ønsker et ophold på Reethi Faru, er prisen naturligvis betinget af flere faktorer; hvor mange personer I er, hvordan I ønsker at bo, om I skal have all inklusive, hvornår på sæsonen I rejser dertil o.s.v. Jeg vil derfor anbefale jer, at I kontakter Rejselyst.dk for et tilbud, der matcher jeres families behov.
Ønsker I selv at opleve Maldiverne, kan I se nogle af Rejselyst.dk's rejseforslag til Maldiverne her.
Aktiviteter på Reethi Faru
- Er I typerne, der sætter bæredygtighed højt, men alligevel gerne vil opleve Maldiverne, så er Reethi Faru et utrolig godt bud på en destination, hvor bæredygtighed, miljø og ansvarlighed er i fokus.
Ud over at være en del af et sted, der er ansvarlige, og hvor I selv kan tage aktiv del i projekter, der gør en forskel (samle affald, plante koraller o.s.v.), er øen også helt utrolig smuk, byder på masser af aktiviteter, men samtidig afslapning i bedste bountystil og underskønne omgivelser. - Reethi Faru har en tavle oppe ved hovedrestauranten, hvor de dagligt informerer om de aktiviteter, man kan tage del i. Et ekstra gode er, at der på Reethi Faru også er forskellige gratis tilbud, som man kan deltage i.
Hver formiddag er der gratis snorkling ved husrevet og ligeledes mulighed for at få et gratis prøvedyk. Endvidere har Reethi Faru et ”Marine center”, hvor man kan læse om alle de tiltag, der gøres for at bevare livet i og omkring vandet og revet. Her kan I både læse om Reethi Faru’s bæredygtighed, de forskellige fisk og væsner i havet, og samtidig også lære en masse om coral restoration. Under normale omstændigheder kan man ligeledes få en rigtig spændende rundtur på hele øen, hvor man får indblik i ALLE de tiltag, øen gør i forhold til miljøet. På grund af coronarestriktioner er der dog p.t. lukket ned for disse rundture. Da resortet er en stor inspiration for andre hotelkæder, der ønsker at indføre nogle af de samme tiltag, som Reethi Faru har gjort, ankommer der dog indimellem folk ”udefra”, som får inspirationsture, hvilket rent faktisk var tilfældet, mens vi var der. Vi fik os derfor indyndet på bedste facon, og overtalt en medarbejder til, at vi kunne komme med på rundturen – mod at vi bar mundbind på hele turen. Det gav os et kæmpe indblik – og den allerstørste respekt for Reethi Faru! - Udover de gratis tilbud på Reethi Faru er naturligvis også et væld af udbudte aktiviteter, der alle koster penge. Er det jeres første gang på Maldiverne, er der ufatteligt mange ting at tage fat i; et besøg på en lokal ø, en sandbanketur, delfin-safari (Maldiverne er vurderet til at være et af de bedste delfin-spots i verden, så har I en drøm om at se delfiner, så er Reethi Faru et rigtig godt udgangspunkt), ture til Hanifaru Bay og MEGET, meget mere! Jeg vil anbefale, at I kigger på Reethi Faru’s hjemmeside for at få et overblik over de enormt mange og spændende aktiviteter.
- Vil man se manta rays om sommeren, er et ideelt sted at tage til lige netop Reethi Faru, fordi øen ligger tæt på Hanifaru Bay. Mantaerne kommer til Hanifaru Bay, når der er plankton i vandet, og det er der lige præcis om sommeren. Generelt er sigtbarheden i havet omkring Maldiverne bedst om vinteren, men til gengæld kan de dyr, der lever af plankton, bedst ses ved Hanifaru Bay om sommeren. Vi er ikke sikre på, at der er så store flokke af manta rays i området om vinteren. Reethi Faru har en marinebiolog ansat, som sørger for, at alle aktiviteter foregår under ordnede forhold, hvor der tages hensyn til både natur og dyr.
- Alle er velkomne på Reethi Faru – i særdeleshed familier med børn. Det er ikke, fordi der er tilbud direkte målrettet børnefamilier (såsom Kids Club), men der er lagt op til aktiviteter, som alle kan deltage i. Derudover kan børn prøvedykke og deltage i forskellige, lærerige aktiviteter. Stranden og vandet er børnevenligt, og der er sandbund alle steder.
Der er aktivitetsrum oppe ved Harugé Bar, hvor der kan spilles bordtennis, bordfodbold og billard, og der er mulighed for at spille tennis, badminton og squash.
Som jeg også har skrevet i mine andre rejseberetninger, så har vi personligt aldrig rejst efter steder, hvor der decideret var aktiviteter rettet mod børn, men altid haft mere fokus på at sikre os, at børn var MERE end velkomne, når vi har booket et ophold på et hotel. Dette fordi vi altid har vægtet stemningen på et sted højere end noget andet, og fordi vi hovedsageligt altid selv har foretaget os en masse ting i børnehøjde. Når først børn er velkomne, så plejer der som regel at opstå en masse spændende ting helt af sig selv.
Naturen og vandet på Maldiverne lægger dog op til aktiviteter, som er givne på forhånd. Der findes uendeligt mange skabninger i vandet, som man kan få timevis til at gå med at betragte, der er eremitter på stranden, som kan indfanges og nærstuderes og MEGET andet. Selv har vi altid medbragt sammenfoldelige spande, teleskop fiskenet og insektglas, hvilket også virker som en magnet på andre børn.
Reethi Faru var ingen undtagelse. Her stortrivedes alle. - Reethi Faru har eget vandsports- og dykkercenter. Det er derfor muligt at foretage alle former for dykning (også for børn), og ligeledes dyrke forskellige former for vandaktiviteter.
- Vandet ved Reethi Faru er flot og klart, og revet er fredet. Snorklingen er fantastisk, og kan foretages på flere forskellige måder. Er I erfarne, kan I selvfølgelig selv udforske husrevet, men derudover er det også muligt at tage på snorkelsafari, natsnorkling (og alt efter sæson måske sågar opleve lysende plankton i havet!), se de græssende havskildpadder lige uden for stranden og flere andre spændende ting.
- Fisketure, kajak, vandski og meget, meget mere udbydes naturligvis også.
- Har I aldrig tidligere besøgt en sandbanke eller en øde ø på Maldiverne, så gør det endelig! Det er en fantastisk oplevelse, og udbydes naturligvis også på Reethi Faru.
Er I selv lige så vilde med Maldiverne, som vi er, eller er I interesserede i at opleve Maldiverne, kan I på Facebook melde jer ind i gruppen Maldiverne Rejsefællesskab.
I kan her dele ud af jeres erfaringer, stille spørgsmål eller få inspiration og hjælp til planlægning af jeres rejse til Maldiverne fra andre, som selv har kendskab til at rejse rundt i landet.
Ønsker I at læse om resten af vores ferie på Maldiverne denne sommer, kan I her læse om vores oplevelser på Maafushivaru og The Standard Maldives.