I det nedenstående har vi lavet et overblik over alt det, som kan være rigtig praktisk og rart at vide, inden I rejser til Sri Lanka.
I kan endvidere på vores side om Sri Lanka finde en liste med 24 brugbare indlæg om Sri Lanka.
Vigtige og praktiske informationer ved rejser til Sri Lanka
Sri Lanka er et smukt land med en yderst venlig og imødekommende befolkning, en ubeskrivelig natur, uendelige strande og et væld af kulturelle tilbud. Sri Lanka er et fantastisk land, som vi på det varmeste kan anbefale, at I besøger sammen med jeres børn.
Når man står over for en rejse til et nyt og ukendt land, kan det dog være trygt med guides og rejsetips, således man kan være bedst muligt forberedt på, hvad der venter én i det land, man skal til at betræde.
Vi har derfor lavet denne rejseguide til Sri Lanka, som kan hjælpe med at give et hurtigt overblik over vigtige og praktiske informationer, der kan være gavnlige at have kendskab til, inden man begiver sig ud på eventyr sammen med sine børn.
Højsæson for besøg i landet
I kan rejse rundt i Sri Lanka hele året, men skal blot være opmærksomme på monsuner, således I ved en rejse til landet befinder jer i den del af landet, der går fri alt efter sæson.
Når I planlægger jeres rejse til Sri Lanka, kan det derfor være vigtigt at vide:
I perioden fra december til marts: Her er det anbefalelsesværdigt at rejse rundt på vest- og sydkysten. Det er også i denne periode, at flest turister besøger Sri Lanka, og hvor det regner mindst. Af samme grund er priserne på hoteller også højest på dette tidspunkt.
Fra oktober til januar er der regntid i øst og vest på Sri Lanka.
For at danne jer det bedste overblik over, hvornår på sæsonen I bør befinde jer i de forskellige områder af Sri Lanka, vil vil dog anbefale jer at læse vores indlæg om klimaet på Sri Lanka, da der her findes en fyldestgørende og detaljeret beskrivelse af, hvor i landet det er bedst at rejse på hvilket tidspunkt af året.
Stigende turisme på Sri Lanka
Gennem de sidste par år er turismen på Sri Lanka steget kraftigt. Og intet under; landet ER virkelig helt unikt, og absolut et besøg værd!
Det kommer heller ikke bag på os, at Lonely Planet i 2019 har kåret Sri Lanka, som værende nr. 1 på listen over de 10 bedste lande at besøge i verden.
Sri Lanka kommer altså til også fremover at tiltrække flere og flere besøgende, hvilket helt klart vil kunne mærkes i forhold til udbud og efterspørgsel.
Derfor; overvejer I selv at besøge landet, så sørg for at få booket jeres rejse i god tid!
Møntfod
Møntfoden på Sri Lanka hedder Sri Lankan Rupee (LKR). Omregnet fra danske kroner er det således, at 100 LKR er ca. 5 kr. – tjek valutakurser her.
Veksling af penge
I kan ikke veksle til LKR i Danmark, hvorfor det er nødvendigt at veksle i lufthavnen eller ved nærmest ATM, når I ankommer til Sri Lanka.
Det er ikke noget problem at hæve penge rundt omkring på Sri Lanka, da alle større byer i landet har tilgængelige ATM’s/hæveautomater. Husk dog at medbringe flere hævekort, da der kan være en grænse for, hvor meget I kan hæve på hvert enkelt kort.
På visse hoteller (gerne de internationale) er det muligt at benytte sit betalingskort.
Næsten uanset hvilket land man rejser til, er det dog en god idé altid at medbringe lidt dollars, således det til enhver tid er muligt at betale kontant, hvis uheldet skulle være ude.
Sprog
Der tales singalesisk, tamilsk og engelsk på Sri Lanka.
Sri Lanka bærer tydeligt præg af tidligere at have været en britisk koloni, hvorfor langt de fleste mennesker på Sri Lanka taler engelsk. Det er derfor relativt nemt at kommunikere med de fleste, når I rejser rundt i landet.
Flybillet
Et godt rejsetips er (sådan helt generelt); Hold godt øje med prisudviklingen på flybilletterne til Sri Lanka! Tjek ofte Momondo eller andre rejsesøgemaskiner, der sammenligner priser på flybilletter. Det er visse steder også muligt at tilmelde sig en form for prisagent, som holder øje med de bedste tilbud, og som giver besked, når disse dukker op.
P.t. ligger priserne på billetter til Sri Lanka ca. i prislejet 4500-5000 kr. pr. person.
Billetterne kan ofte findes billigere, hvis I rejser fra Hamborg.
Hvad skal man sætte af på budgettet pr. dag
Hvilket budget I bør tage udgangspunkt i, er naturligvis afhængig af den standard, I ønsker – og selvfølgelig også af hvor stor jeres familie er, og dermed hvor mange I rejser ad gangen.
Generelt synes vi, at man får meget for pengene på Sri Lanka – og det er ikke altid, at de finere hoteller kan tilbyde det, man forventer eller ønsker for den sags skyld. Derfor kan billigere alternativer faktisk sagtens være et bedre valg. Alt handler jo i bund og grund om, hvordan selve stemningen er på det sted, man bor, om folk er venlige og imødekommende, og om tingene fungerer. Vi er i hvert fald ofte blevet positivt overrasket, når vi har valgt at bo på de lidt mere alternative steder.
Vi vil i nedenstående forsøge at give et par priseksempler ud fra 3 forskellige budgetter:
Discount
Bo i simple hytter eller på hoteller med knapt så høj en standard.
Overnatning pr. værelse til 2 personer vil ligge i prislejet 200-400 kr. pr. nat – ⇒ se dette eksempel i Mirissa ⇐ Hotellet, som vi her har taget udgangspunkt i, kan også tilbyde et familieværelse med plads til 4 personer for 500-600 kr. pr. nat.
Mad og drikkevarer til en hel dag pr. person: Spiser I lokalt, kan I gøre det yderst billigt – regn med ca. 20-25 kr. pr. person pr. måltid. Dette er beregnet som et gennemsnit, hvor aftensmåltidet måske kan være lidt dyrere.
Almindelig standard
Bo i ganske fine hytter eller på hoteller, hvor standarden er middel (til indimellem høj).
Et godt eksempel er dette, som er vores bedste anbefaling i Tangalle, hvor man kan få en standard hytte til 2 personer for cirka 800 kr. eller til 4 personer for cirka 1.000 kr.. Det er også muligt at booke en luksushytte, som for vores vedkommende (5 personer) kostede 1.200 kr.
Lige præcis dette sted kører også ofte med halv-pension inkluderet i prisen, tjek det eventuelt ud.
VIGTIG INFO VEDRØRENDE OVENNÆVNTE OG ANBEFALEDE HOTEL – OPDATERET 3. MARTS 2017.
Grundet det store antal af danske børnefamilier, som Palm Paradise Cabanas oplever indtager deres resort, så har PPC pr. 1. marts. 2017 indført begrænsninger, så de ikke længere vil modtage familier med børn under 6 år.
De vil derudover ikke længere tilbyde ekstra senge/madrasser, og udbyder fremover kun 2 værelsestyper, som max. kan indeholder 2 voksne og 2 børn.
PPC anmoder os om ikke længere at anbefale stedet, hvilket vi hermed så undlader at gøre.
Se derfor links til andre overnatningssteder ved Goyambokka beach her, som vi dog ikke selv har erfaringer med at bo på.
Mere “resortagtigt” er dette resort i Unawatuna, som er et familiehotel, der også bruges af charterselskaber, og hvor et dobbeltværelse koster cirka 1.200 kr. i døgnet. Med i prisen er morgenmad, som består af en kæmpe stor buffet med et kolosalt udvalg af alt fra det internationale køkken.
Mad og drikkevarer til en hel dag pr. person: Kan kun laves som et skøn, da det er meget forskelligt, hvad man kan vælge. Dog vil vi sige, at man kan få RIGTIG meget for ca. 40 kr. pr. person pr. måltid. Vil sågar gå så langt som at sige, at det er meget fine måltider, man tilbydes til den pris.
Transport: Benytter I jer af en lille tuk-tuk et par gange dagligt, så sæt ca. 20-30 kr. af pr. dag.
Vil I på en lidt længere tur med bil, ca. 30 min. tur/retur, så sæt 100-200 kr. af.
Luksus
Bo på luksushoteller eller store, flotte, eksotiske resorts med al den luksus, I næsten kun kan drømme om:
Overnatning pr. person: Vi boede på dette luksussted, “Cinnamon Wild Yala”, i forbindelse med vores safari i Yala. Det kostede 3000 kr. pr. nat for 2 bungalows, det vil sige 1500 kr. pr. bungalow. I skal her være opmærksomme på, at der kun kan være 2 personer i disse bungalows – har I et lille barn, vil han/hun dog godt kunne sove imellem jer.
Mad og drikkevarer til en hel dag pr. person: Hvis I sætter 50-60 kr. af pr. person pr. dag, burde det være rigeligt.
Transport: I har mulighed for at have privatchauffør, der følger jer hele vejen, og som bor på samme hotel, som jer. Det er helt normalt at have en sådan chauffør, når man rejser rundt på Sri Lanka, og der er sågar gæsteværelse og mad inkluderet til chaufførerne på de hoteller, I vælger. Det koster ca. 500 kr. pr. dag, og så har I en chauffør til “fri afbenyttelse”, som kan køre jer lige præcis derhen, I ønsker.
Vælger I safariture – hvilket vi absolut vil anbefale jer at gøre – skal I regne med at det koster ca. 650-700 kr. for en jeep med chauffør på en 4 timers safari.
Transport
Det er muligt at være op til 5 personer i en tuk-tuk (hvis man klemmer ballerne RIGTIG godt sammen), og det er et virkelig billigt transportmiddel. I kan forsøge at ”prutte” om prisen, men som udgangspunkt vil turen ligge på ca. 200 rupees (10 kr.) for en tuktuk, som kan fragte en hel familie ca. 5 km. – én vej.
Vær dog opmærksom på, at færdselssikkerheden er noget anderledes på Sri Lanka, end den vi kender til fra Danmark. En tuk-tuk er et fantastisk og billigt, men også usikkert transportmiddel.
Endvidere er det muligt at tage lokale busser for meget lave beløb – fra 1-25 kr. pr. person.
Tog i højlandet er ligeledes billigt. Vi gav ca. 300 kr. for billetter til 5 personer på 1. klasse (inklusiv mad) fra Ella til Nuwara Eliya
Som noget helt særligt – hvilket er en helt normal ting på Sri Lanka – kan man køre med privatchauffør på hele sin rejse rundt på Sri Lanka.
Der er på Sri Lanka tradition for, at privatchauffører kan indlogeres på hoteller, og prisen er absolut rimelig for en aftale med en chauffør. Det koster kun 400-500 kr. i døgnet for en god bil med aircondition og en dygtig chauffør (som ofte også er uddannet guide) – og så dækker det endda benzin og omkostningerne til chaufførens overnatning
Hvis I ønsker at tage på en enkelt tur med chauffør, koster det cirka 400-500 for en 3 timers tur (f.eks. fra lufthavnen til Kandy, Bentota, Galle). Prisen for en heldagstur er cirka 1.000 kr., hvis I skal på en heldagstur (f.eks. fra lufthavnen til Trincomalee el. Arugam Bay)
Seværdigheder
I forhold til hvilke ønsker I har om at opleve Sri Lankas seværdigheder, så er det jo naturligvis op til jer selv, hvilke standarder I sætter. Kigger vi på det økonomiske aspekt, så vil vi dog gerne påpege, at en smuk tur til én af Sri Lankas enestående strande jo ikke koster penge 🙂
Et besøg hos en familie koster heller ikke andet end små, fine velkomstgaver til værten/værtinden.
Derudover kan en billig tuktuk-tur ind til den nærmeste by, hvor I kan gå på sightseeing på markeder, mens I slendrer rundt og kigger på boder og mennesker, gøre stor lykke til ingen penge.
Er I kulturelt sultne, og ønsker I at udnytte Sri Lankas mange tilbud om oplevelser, så kan I glædes over, at landet heldigvis har mange helt fantastiske seværdigheder.
Læs mere om seværdighederne på Sri Lanka her – der er et væld af muligheder at vælge imellem!
Løse hunde og andre fritgående dyr
Er det jeres første rejse til Asien og Sri Lanka, så kan det måske være vigtigt at være opmærksom på, at der løber mange vilde/løse hunde omkring i både gader og på strande. Man vænner sig hurtigt til det, og de gør som regel ikke andet end at tigge.
Dog vil vi ikke anbefale jer at kæle med hundene, da de er ekstremt bakteriebefængte.
Vær altid opmærksomme på rabies, når der er vilde hunde og aber omkring jer.
Endvidere vil I opleve, at også andre mere eksotiske dyr bevæger sig frit rundt blandt jer, bl.a. aber og varaner. Det opleves ikke som værende farligt, men hold jer på afstand.
Drikkevand
Et godt og vigtigt råd herfra er ; Drik IKKE vandet fra vandhanen! Børst heller ikke tænder i vandet herfra! Sørg for altid at have provianteret med vand på flaske, som kan købes alle steder. Benyt kun vand fra flaske, som I har købt i en forretning eller på en restaurant. Tjek gerne, at flasken ikke har været åben.
Medbring altid vådservietter og håndsprit
Rejser I på egen hånd eller tager til yderområder af Sri Lanka, vil I ofte opleve, at toiletforholdene ikke er, som på finere hoteller eller som i Danmark. Det er ikke alle steder, der er ”træk og slip”, og det er heller ikke sikkert, at der er toiletpapir eller vandhaner til rådighed. Sørg derfor altid for at have vådservietter og håndsprit i jeres håndbagage.
Myg – og hvordan I beskytter jer bedst muligt på Sri Lanka
Som i de fleste andre tropiske lande, er der masser af myg på Sri Lanka, og dermed findes der også myggeoverførte sygdomme i landet. Dog ikke malaria, men til gengæld dengue.
Det er derfor utrolig vigtigt, at I beskytter jer mod myggestik. Sørg for at medbringe Autan hjemmefra, således I har myggespray til de første par dage, og indtil I har fået købt lokal beskyttelse.
Beskyt jer bedst muligt mod myggestik ved at følge disse vigtige råd;
- Vask jeres tær om aftenen, inden I smører dem grundigt ind i myggespray. Myg tiltrækkes af lugten af sure tær, hvor mærkeligt det end lyder! Medbring Autan hjemmefra, og sørg så ellers for at få købt lokale myggemidler – gerne indeholdende DEET.
- Dengue-myg stikker fra skumringstiden og til solopgang – sørg for at være beskyttet i dette tidsrum.
- Gå i lyst eller farverigt tøj, da denguemyg tiltrækkes af mørkt tøj.
- Bor I på steder, hvor det er muligt at opholde sig på flere etager, så vælg 2. sal – dengue-myggene kan ikke nå derop!
Vaccinationer
Det anbefales, at I som udgangspunkt bør være vaccineret mod Hepatitis A og B, samt Difteri og stivkrampe, når I rejser til Sri Lanka.
Hvilke vacciner der er nødvendige, er dog betinget af rejsens varighed.
Kontakt jeres egen læge eller bestil en tid ved en vaccinationsklinik. Du kan også i følgende link læse vores guide om vacciner til Sri Lanka.
Tager I vigtig medicin; medbring attest fra egen læge
Husk at medbringe en erklæring fra egen læge eller sygehus, der dokumenterer nødvendigheden af den medicin, som er nødvendig for jer at medbringe, og hvad medicinen tages for. Attesten skal være på engelsk. Det koster ca. 350-400 kr. at få udfærdiget en sådan en attest hos egen læge.
Husk udover nødvendig medicin også at medbringe jeres eget lille rejseapotek, hvoraf Panodil og bakteriedræbende midler naturligvis er et must.
Kraftig understrøm ved mange kyster
Sri Lanka har nogle fantastiske strande! Vandet er lunt (27 g. året rundt) og blødt, og indbyder til, at man kaster sig i bølgen blå. Vær dog opmærksom på, at der ved visse strande er kraftig understrøm.
Er I i tvivl, så forhør jer hos de lokale, eller spørg jeres hotel til råds.
Visum
Indrejse til Sri Lanka kræver et visum. Læs mere her på vores guide om visum til Sri Lanka eller gå direkte til www.eta.gov.lk, hvor I nemt kan bestille jeres visum.
Tidsforskel
Der er en tidsforskel mellem Danmark og Sri Lanka på hhv. 3,5 timer ved sommertid og 4,5 timer ved vintertid.
Tidsforskellen er relativ lille, hvilket betyder, at I knapt vil kunne mærke den. Jetlag er altså ikke et stort issue.
Elektricitet
Medbring for en sikkerhedsskyld en adaptor. Det kunne jo være, at I fik brug for den. Sri Lanka har lige som Danmark 220 v.
Drikkepenge/penge for at tage billeder
Drikkepenge er meget anvendt på Sri Lanka.
I vil mange steder opleve at skulle give penge for tjenester, I måske ikke er vant til at betale for herhjemme. Tager I f.eks. billeder af arbejdere på en te-fabrik, giver man som regel også penge for at for lov til at tage dette billede. Særligt pælefiskerne, som man ofte ser i reklamerne for Sri Lanka, er hurtige til at afkræve penge – måske de sågar vil løbe efter jer!
Penge er vigtige for folk på Sri Lanka, og de vil gøre meget for at få en skilling eller to, hvilket til tider kan gøre en udflugt en smule anstrengende.
Rejseforsikring
I er IKKE dækket af det gulde sundhedskort på Sri Lanka! Husk derfor at tegne en god rejsesygeforsikring!
Har I et Mastercard Gold, er det en god idé at tjekke, om I evt. derigennem har en rejsesygeforsikring.
I kan også tjekke muligheder for forsikring hos Selandia rejseforsikring, hvor I hurtigt kan lave en prisberegning.
Kriminalitet og sikkerhed
Generelt betragtes Sri Lanka som værende et relativt sikkert rejsemål med en lav kriminalitetsrate.
Brug imidlertid altid jeres sunde fornuft, og lad ikke værdigenstande og tasker ligge frit fremme nogle steder – og da slet ikke på strandene! Gå ikke med dyre smykker, og lad være med at flashe jeres mobiler, kameraer m.m.
Selv har vi aldrig oplevet at føle os usikre eller utrygge på vores rejser til Sri Lanka, og vi har altid bevæget os frit rundt uden nervøsitet. Der gælder dog de samme regler, som alle andre steder i verden (også i Danmark); brug sund fornuft og udvis ansvarlighed i alle henseender.
Solen og en ekstra omsorg for miljøet
Solens stråler er skrappe på Sri Lanka, og I vil opdage, at I lynhurtigt kan blive forbrændte, hvis ikke I tager jeres forholdsregler, og i dén grad beskytter jer.
Ophold jer i skyggen så snart det er muligt – og helt sikkert midt på dagen! Husk solcreme med en høj faktor,UV-badetøj og solhat.
Generelt er der rundt om i verden heldigvis kommet et stort fokus på vores miljø og på forurening. Det er dog ikke et issue, som I på dén måde vil opleve på Sri Lanka, hvor der svines en del med affald rundt omkring. I kan dog, som gæster i landet, dog selv gøre en lille indsats for at tage vare på landets natur og miljø. Undlad f.eks. at medbringe solcreme, som har en skadelig effekt på dyrelivet og koralrev m.m., ryd op efter jer, undgå at forurene o.s.v.
Landets skikke
Vær opmærksomme på, at der ved templer og andre helligdomme bør vises respekt og tages hensyn i forhold til adfærd og påklædning. Dæk skuldre og knæ med beklædning, og tag skoene af, når I betræder templer eller blot besøger folks private hjem.
Tiggere
I vil ikke kunne undgå at møde mennesker, der tigger, når I holder ferie på Sri Lanka.
Forhold jer til dette, inden I tager afsted. Gør jer tanker om, hvordan I vil agere i de situationer, hvor folk beder om jeres penge.
Der er store dilemmaer forbundet med tiggeri. Lyt til jeres jeres egen samvittighed og dømmekraft i de forskellige situationer.
Special kost
Har I behov for særlige produkter til jer selv eller jeres børn, så vil vi anbefale jer at medbringe disse selv. Udvalget af specialprodukter er ikke stort på Sri Lanka.
Dog er der masser af muligheder for at anskaffe sig babyprodukter i alle større byer og på turistdestinationerne. Læs eventuelt her, hvad I skal huske at pakke til baby.
For vores vedkommende skal vi jo ikke længere medbringe baby-produkter. Til gengæld har vores yngste datter for kort tid siden fået konstateret cøliaki, hvilket naturligvis giver os lidt udfordringer i forhold til det at rejse ”frit”. Har I selv børn med allergier, så er vores råd, at I husker at medbringe så mange produkter uden allergener, som overhovedet muligt.
For os er troperne ikke det værste sted at rejse til med en “cøliaki i bagagen”, da frugten er frisk og velsmagende, og ris er et tilbehør, der serveres de fleste steder.
Har I selv et barn med cøliaki, og ønsker I et et alternativ til risen, så medbring selv risnudler eller glutenfri erstatningsprodukter.
Til gengæld vil det være en rigtig god idé at medbringe egne glutenfri morgenmadsprodukter, da der serveres meget brød til morgenmad.
Ved I, at I skal bo på hoteller af international standard, så er et godt råd at kontakte hotellet, når I skal bestille jeres ophold, og høre, om det er muligt at få serveret specialkost.
Udenrigsministeriets hjemmeside
Det er anbefalelsesværdigt altid at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning for det land, I rejser til.
I kan her læse om Sri Lanka på udenrigsministeriet.
Hej Stine
Dejligt at sidde og læse om alle jeres gode råd og oplevelser på SL.
Vi er ved at planlægge vores rejse i juni/ juli til SRI LANKA med 3 børn, 2 som er store og en på 6 år, vi skal være afsted 3 uger, vi tænker 2 dage i Colombo, da jeg gerne vil besøge det børnehjem jeg er fra, og så afsted til Unawatuna, Tangalle, Yala Park 1 overnatning, Arugam Bay, Ella / togtur, Sigiriya tilbage mod lufthavnen og bo der 1 nat. Er det urealistisk at nå alle de steder?
Glæder mig til at høre fra jer.
Kh Anitta
Hej Stine,
Nu nærmer tiden sig for vores Sri Lanka/ Maldiverne ferie og vi begynder at få styr på en del ting ? Vi har dog også stadig mange løse ender, f.eks. ift. valuta. En del af de steder vi skal overnatte tager kreditkort, men der er også flere der ikke gør. Vi har booket en del gn. Booking.com og der står prisen opgivet i dollars. Hvad er din erfaring: vil overnatningsstedene have betaling i dollars eller foretrækker de LKR? Hvor mange dollars tror du ca det er smart at tage med til 3 uger på SL og 8 dage på et resort på Maldiverne( hvor der sikkert kun skal bruges kontanter til drikkepenge)?
Og hvad med LKR? Veksler i i lufthavnen i Colombo og hvor meget plejer I at veksle af gangen? Det er selvfølgelig individuelt, men er det smarteste at veksle større beløb få gange – eller at veksle mange gange undervejs?
Et andet spørgsmål drejer sig om myggemidler. Jeg bor i Norge og her kan man godt få midler med deet. Jeg havde egl. tænkt kun at medbringe 3 flasker a 75 ml til hhv. små børn, mellemstore børn og voksne. De koster mellem 150 og 185 norske kroner, så jeg tænkte at jeg bare ville købe lidt til en start – og så få fat i noget bedre og måske mere passende til de lokale forhold når vi kom frem. Men nu har jeg lige læst her hos dig at det godt kan være svært at få fat i ordentlige myggemidler dernede. Så mit spørgsmål er: hvor meget plejer I at medbringe hjemmefra?
1000 tak for hjælpen ?
Kh Tina
Hej Tina. Michael her. Spørgsmålene hører lidt mere til min (kedelige kategori) 🙂 Super lækkert med en kombination af Sri Lanka og Maldiverne – helt perfekt.
Vi har altid betalt med Kreditkort eller LKR. Dollars har vi altid haft med, men mere som backup, og det er sjælden vi har haft brug for dem. Jeg ville måske tage 500 US$ med. Vi plejer altid at hæve maks i ATM automaterne, da der er et gebyr på, husk flere forskellige kreditkort (Visa, MasterCard etc.) – og så hæver vi nok så vi kan betale de steder som ikke tager kreditkort. Der er ATM stort set i alle lidt større byer – så det vil jeg ikke være bekymret for ikke at kunne finde. Du kan også hæve i en ATM i afgangshallen i lufthavnen. Jeg tror vi havde 12 flasker autan med sidst !! – Men du kan også købe på destinationen, det er der mange der gør – så det skal du ikke være bekymret for. De fleste resorts på Maldiverne, sprøjter for myg morgen og aften, så det er nok primært på Sri Lanka du får brug for det.
Håber det kunne hjælpe lidt – ellers spørger du bare igen. 🙂 Kan I have en vidunderlig tur når I kommer dertil / Allerbedste hilsner fra Michael
Hej Michael,
Tusind tak for et supergodt svar ?
Er det din vurdering at autan er lige så effektivt som de midler man kan købe dernede? Og fik I brugt alle 12 flasker? Havde I lige så mange flasker solcreme med?
Bedste hilsner,
Tina
Hej Tina.
Stine her 🙂 Prøv at tjekke denne artikel https://wwwnc.cdc.gov/travel/diseases/dengue, som jeg linker til i mit indlæg om vaccinationer. Artiklen beskriver hvilke midler, der er effektive, når det kommer til beskyttelse, og beskriver bl.a. også Picaridin (Autan). Synes artiklen giver et godt indblik.
Vi har haft stor gavn af Autan, og har under de sidste par rejser udelukkende brugt dette. Dog vil jeg sige, at du ikke nødvendigvis behøver at købe Autan. Du kan sagtens nøjes med at medbringe én flaske myggebeskyttelse fra Norge, således I har en flaske at starte ud med, inden I får købt det lokale middel, som er meget effektivt og samtidig ret billigt i forhold til det, vi kan medbringe hjemmefra. I kan købe det lokale myggebeskyttelse i supermarkeder, og det indeholder Deet. Proviantér dog i forhold til Maldiverne, så I har masser af myggemiddel med hertil. ALT er bare dyrere på Maldiverne.
Vi fik brugt alle de flasker Autan, vi havde med. I skal sørge for at beskytte jer et par gange i løbet af dagen. Om aftenen kan I dog nøjes med at spraye jer der, hvor I ikke har tøj på (fødder, håndled m.m.).
Vi havde mere solcreme med, end vi havde Autan med, så vidt jeg husker. Vi er ret blege, og bruger temmelig meget solcreme. Endvidere havde vi solbeskyttende tøj med, da vi har det med at ligge meget i vandet, og dermed bliver vildt forbrændte, hvis ikke vi har UV-beskyttende bluser eller en UV-dragt på. Solen er virkelig hård derude!!!!
I kan sagtens købe solcreme derude, men at finde solcreme uden parfume m.m. er lidt af en udfordring. Vi køber altid Derma, men ender alligevel med at købe et par flasker Nivea alligevel, når vi løber tør.
Kh Stine
Hej.. Superfin hjemmeside med masser af tips. Vi er 2 voskne og 2 børn ( 11/14 år ) der har planlagt at tage til Sri Lanka i to uger fra d. 2/7-2018..( 1.gang ) vi har kig på en uge i Colombo og en uge i Gale/Weligama området.. vi synes at strandene ser rigtig gode ud i det område, men vi er lidt tvivl om regntiden på det tidspunkt..Regner det meget på vestkysten i regntiden eller er det bare en time eller to om dagen.. Vil i anbefale at vi bor på to hoteller ( for at opleve mere ) eller er det bedre at koncentrere sig om et område ( 1 hotel ). Måske i kan anbefale noget helt tredje ??.. Igen , tak for en god hjemmeside.Bruder den rigtig meget i øjeblikket.. mvh Sten
Hej Steen og familie.
Lyder fantastisk med en rejse til Sri Lanka til sommer. Dog er der et par ting, man lige skal have med i sine overvejelser, når man vælger hvilken del af landet, man gerne vil besøge alt efter sæson – dette med baggrund i monsuner. Du kan her se vores indlæg om klimaet på Sri Lanka, og også vores anbefalinger af, hvorhen man skal tage alt efter om man besøger landet sommer eller vinter https://www.atrejsemedboern.dk/sri-lanka-vejr/.
Vi har selv rejst på syd- og østkysten om sommeren, og derudover i højlandet og på sydkysten om vinteren. Da vi var på SL forrige sommer mærkede vi ikke meget til regn.
Det kan være rigtig, rigtig svært at spå om vejret, og det er heller ikke altid, at tingene passer sammen. Visse steder kan det regne vildt på trods af, at det er højsæson og omvendt. Dog er monsunerne ikke til at tage fejl af.
Om man vil bo få eller mange steder er et spørgsmål om temperament. Vi har prøvet at rejse meget rundt og bo mange forskellige steder, men ungerne er blevet trætte af det. Derfor har vi valgt, at vi fremover hellere vil forsøge at koncentrere os om at bo færre steder, og så tage på ture derudfra. Det kommer dog naturligvis også an på, hvor meget I vil opleve, mens I er i landet, og hvilke seværdigheder I ønsker at se. Alternativt kan man vælge at bruge en uge på at se en masse og også at bo forskellige steder, og så bruge den sidste uge på at slappe af på et lækkert hotel ved kysten, og så tage de små seværdigheder derfra, hvis de er koncentreret i det område, man vælger at bo.
Ved rejser om sommeren kan vi anbefale sydkysten og østkysten – tag så langt mod øst på sydkysten, som muligt, hvis I gerne vil undgå regn. Forrige sommer tog vi direkte til Tangalle, hvor der var solrigt og varmt, og så rejste vi opad til Arugam Bay, Nilaveli, tog indover Anuradhapura, Sigiriya m.m. – I kan se rejseruten her https://www.atrejsemedboern.dk/rundrejse-sri-lanka/. Vi undgik regn, og havde, som nævnt, fantastisk vejr.
Du skriver, at I overvejer en uge i Colombo… hmmm, det er naturligvis en smagssag, men jeg synes ikke, som sådan, at det er et så charmerende sted. Jeg ville nok ikke vælge det, hvis jeg var jer. Sri Lanka er SÅ smukt et land, og rummer SÅ mange muligheder for at opleve skønhed og charme – Colombo er dog ikke noget at råbe hurra for. Derudover er risikoen for dengue forhøjet i de store byer, såsom Colombo og Kandy.
Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og ellers er du mere end velkommen til at skrive igen.
De bedste hilsner fra Stine
1000 tak for svar!
Mange hilsner fra
Lotte
Hej med Jer, sikken skøn hjemmeside I har, med masser af nyttige rejsetips!
Jeg tager snart til Sti Lanka i 18 dage, sammen med min mand og vores datter på 6 år. Glæder os virkeligt meget!
Jeg har rejst i dele af Asien allerede, og er helt med på dén med at undgå at drikke vand fra hanen m.v.
Men i forhold til al den dejlige friske frugt, som jeg forestiller mig man kan finde på Sri Lanka, er det fint nok at bestille frugt til morgenmaden på hotellet f.eks.? Kan man gå ud fra at det ikke er skyllet under vandhanen?
Og en ting til: havde I myggenet med hjemmefra, eller er det fast inventar på hotellerne? Vi har booket ganske gode hoteller, og ikke hostels f.eks.
Igen super hjemmeside, som jeg har brugt til at planlægge vores kommende tur – tak for det! ?
Mange hilsner fra
Lotte
Hej Lotte.
1000 tak for de fine ord om vores hjemmeside. Det glæder os, at du kan bruge den 🙂
GLÆD jer til Sri Lanka – I har fantastiske oplevelser i vente!
Vi har i dén grad spist den utrolig lækre og velsmagende frugt både morgen, middag og aften uden at på maveproblemer, så det synes jeg ikke, at I skal være bekymrede for. I skal selvfølgelig bare altid være opmærksomme på dette, hvis I køber spiseklar frugt på de lokale steder. Hotellerne ved godt, at frugten skal behandles korrekt i forhold til turisternes mavser.
Når I skal bo på gode hoteller med aircondition er myg ikke rigtig et issue, synes jeg. Vi har hovedsageligt boet på steder med utrolig god standard, og egentlig ikke brugt myggenet – kun på de få steder, hvor standarden var lav. Sørger I for at holde jeres værelser afkølede, holder døre og vinduer lukket, og benytter I de “myggeredskaber, som hotellerne stiller til rådighed (bl.a. elektroniske “myggeskræmmere” ;-)), så tror jeg ikke, at I vil opleve at få problemer. Vi havde vores myggenet med da vi besøgte landet første gang, men undlod at tage dem med 2. gang, da vi ikke vurderede, at det var nødvendigt.
Rigtig, rigtig god tur til jer, når I kommer dertil.
De ebdste hilsner fra Stine
Hvor igennem vil du book overnatning??
hejsa;0) Vi er en familie på 2 voksne og 2 børn, 3 år og 6 år, vi rejser til Sri Lanka d.29-12 0g frem til 12-1.. Mit spørgsmål lyder, vi har booket frem til og med d.8-1, hvor vi slutter i Mirrissa, hvad vil du anbefale de sidste dage, dels hvad er smartest ifht at vi skal med flyet videre til Thailand d.12-1 kl.7.20 fra Colombo, hvor skal vi bo og hvordan med transport?? skal vi book det sidste på forhånd, vi stiller ikke høje krav ifht standart, tænker du en privat chaufør og hvordan booker vi ham???
kh Tanja
Hej Tanja.
Lyder dejligt med en rejse til Sri Lanka og Thailand lige om lidt 🙂
Da I rejser i højsæsonen, vil jeg råde jer til at booke alt hjemmefra, således I er sikre på at få noget af bare nogenlunde standard (også selv om I ikke stiller høje krav til standard) – naturligvis alt efter hvor I ender de sidste par dage. Vi havde i dén grad problemer med at finde noget forrige gang vi var afsted, som også var i højsæsonen, og antallet af turister er steget væsentligt siden da.
Hvis jeg var jer, ville jeg vælge noget i ikke så lang afstand til lufthavnen til de sidste par dage, således I er fri for at tænke lang transport ind i det.
I vil ALTID kunne finde en chauffør, som kan køre jer til lufthavnen – book via det sidste hotel I skal bo på.
Jeg ville – jeres børns alder taget i betragtning – vælge en stranddestination til de sidste par dage. Hikkaduwa, Bentota eller Negombo ligger ikke langt væk fra lufthavnen, da vejnettet er blevet meget udviklet, og I derfor relativt hurtigt vil kunne komme til lufthavnen derfra. Disse 3 steder har en del turister, men er klart bedre end Colombo, som bare er en storby.
Har jeg ikke fået svaret korrekt på dine spørgsmål, er du mere end velkommen til at vende tilbage.
De bedste hilsner fra Stine
Hej Michael
Tak for dit svar igen – det var jeg lidt længe om at få skrevet til dig, men jeg tog konsekvensen og ombookede samtlige hoteller (undtagen Galle Face – som jeg havde booket BÅDE ved ankomst og afrejse!) men blev enig med mig selv om at drøne ned til sydkysten først, droppe Negombo – som du foreslog – tak for det, det tror jeg bliver godt!
I den forbindelse har jeg forsøgt at bestille via jeres links – jeg vil gerne ad den vej sige tak for hjælpen, men jeg er ikke 100 % sikker på, at det bonner ud hos jer? Vi har i årevis booket via booking.com og det er vigtigt for os, at vi kan ændre/afbestille med ret kort varsel, så vi er gået videre til “forslagene” og altså kun booket direkte ved hotellerne, hvis de også lovede gratis afbestilling – men jeg håber, at det skæpper lidt i kassen hos jer.
Jeg har en 4 – 5 yderligere spørgsmål – det ene i forlængelse af C) nemlig turen til Ella – og Nuware Eliya: Har jeg forstået det ret: Togturen til Nuware Eliya er gudesmuk og man kan tage toget – men man kan også køre dertil – eller blive hentet i bil – dvs. der er vej – men ikke så smuk, som togturen??
Derudover er jeg usikker på forskellen mellem Ella og Nuware Eliya – er det ikke begge steder teplantager – jeg har googlet og læst – og kan se at Nuware Eliya har vandremuligheder til Adams Peak – dem kommer vi ikke på, ungerne er for små til nattevandringer – men derudover – hvad er det helt specielle ved Nuware Eliya (udover togturen?)
Jeg kan se, at fruen i huset i en anden mailtråd skriver, at I – i bagklogskabens lys, måske kunne have nøjes med en safari – og den nok i Udu Walale – fordi der er laangt til Yala – og måske især bare for en nat? Hvad tænker du der, på en sådan relativ kort rejse som vores – og hvad er forskellen – jeg kan også læse mig til, at man i nogen grad DRUKNER i andre rejsende på safari i Yala (og at turene er vildt dyre, hvis man booker på det resort, I har været på – hvor vi har booket)- men sådan er det måske også i Udu – hvor er den store forskel?
Slutteligt – vi vil gerne i kontakt med jeres chauffør – jeg tænker, at jeg vil sende en mail med den rute og de ønsker vi har og så få et tilbud fra ham – er det sådan man gør det?
Tak igen – og sikke fantastiske billeder fra Maldiverne – det er ikke alle unger, der i den alder har set mantarays – live!!
bedste hilsner
Kirsten
Hej Kirsten
Det lyder godt nok spændende – har helt lyst til at følge med . Du kan også sagtens booke via booking.com via vores side. Nederst på forsiden har vi et link til booking.com du kan bruge eller på tidligere nævnte side – men gør hvad der er nemmest for dig – det er trods alt det vigtigste. Ja, der er en vej mellem Ella og Nuware Eliya. Jeg har ikke kørt den, så jeg ved ikke om den er smuk, men jeg ved at vejen mellem Nuware Eliya til Kandy er lidt mere bombet og bølvet at køre og tog turen er bare en anden oplevelse, både naturen, men også at køre i et ældre tog med de lokale.
Jeg syntes Nuware Eliya har en helt anden stemning som ny, du oplever virkelig kolonistilen, som ses i deres haver, parker og huse bygget i helt andet stil – jeg syntes det er en meget speciel oplevelse, midt i et asiatisk land.
Teplantagerne ser du fint fra togtuen, men chaufføren kan også køre dig ud til nogle og samtidig besøge tefabrikker, og se hvordan de laver te, som de også gjorde for 100 år siden.
Enig med at én safari er fint. Og ja, begge parker giver en god oplevelse – jeg vil nu stadig holde på Yala som min favorit, men også fordi vi boede på Yala. Jeg syntes naturen er flottere i Yala.
Uda Walave er et rigtig fint alternativ og man skal ikke føle man går glip af noget hvis den passer bedre i forhold til hele turen. Og ja, man oplever nok man har lidt mere af parken for sig selv.
Jeg sender kontaktdata til vores chauffør i en privat mail – og ja, give ham rutebeskrivelsen, hils fra mig og husk at sende en SMS til ham i stedet for mail
Og ja, det var en meget stor oplevelse af se Manta Rays – helt vildt faktisk!!!
Bedste hilsner
Michael
Hej Stine
Sikke en fin hjemmeside – vi lader os vældig inspirere af steder og ruter:-)
Jeg vil gerne spørge dig om transporten med egen chauffør. Vi har gjort det i Indien for en del år siden – men så absolut på chaufførens præmisser – vi blev simpelthen kørt fra “fætter” til “fætter” – hvilket jo sådan set er OK, når nu man alligevel som backpacker kan nøjes med en madras:-)
Men jeg kan altså ikke greje systemet i Sri Lanka:
Du skriver, at man betaler for chauffør + hans ophold og mad?
Vi forestiller os at være flere dage hvert sted – og følger nogenlunde den slagne rute rundt langs kysten (enten ind i landet først og så ned og følge kysten op til Colombo – eller omvendt – vi har 16 dage i februar) men vi booker værelser hjemmefra – forventes det så, at man booker til en chauffør også?
Ligeledes, så regner vi jo med at være et par dage hvert sted ved kysten – og på “ikke køredage” har vi jo ikke brug for en chauffør – og er sådan set egentlig ikke interesseret i at betale for at have en til rådighed, når vi er ret sikre på, at vi ikke bruger ham?
Jeg forestiller mig måske, at vi skal fra Colombo og ind i landet (Ella – kan det passe – med tog?) og så først derinde fra skal vi have chauffør – men betaler man så for, at han “hænger ud” – dvs skal jeg betale ham 4 – 500 kr om dagen for at vente på os? (jeg tænker jo egentlig, at det vel er nemmere og billigere bare at tage en taxa fra sted til sted?
Temmelig forvirrede hilsner – og tak fordi du gider svare;-)
Kirsten
Hej Kirsten
Beklager det sene svar, men vi er just vendt hjem fra Sri Lanka & Maldiverne 🙂
Super dejligt at I bliver inspireret af vores hjemmeside.
Det er også et lidt anderledes setup de har på Sri Lanka mht. chauffører. Stort set alle hoteller tilbyder gratis logi og kost til chauffører. Så det “eneste” man skal tænke på er den pris man bliver enig om pr. dag som typisk ligger mellem 80-100$ hvis man gerne vil have en god bil.
Man kan sagtens bestille taxi/chauffører fra gang til gang, det kan dog godt blive en smule dyre pr. tur, men så sparer man jo også de dage hvor man ikke har brug for en chauffør, som du skriver.
På den tur vi netop har været på, valgte vi at chaufføren skulle følge os, også på dage hvor vi som udgangspunkt ikke havde brug for ham – og det var en super god beslutning. Vi undgik at diskuttere med lokal chauffører fra gang til gang – vi havde ham altid ved hånden, så ville køre en ekstra tur eller tidligere hjem fra en dags udflugt, så var det nemt. – Derudover så hjalp han med mange andre praktiske ting, bestilte billetter, sikrer vi købte det rigtige lokale mad til froskost, osv. osv og han blev en god ven til børnene – så ja, vi betalte ekstra – men fik en helt anden god oplevelse.
Det første sted var vi 6 dage og der brugte vi ham ikke fast, dog var det hans hjemby, Tangalle, så de ture vi skulle på kørte han os, men på resten af vores tur havde vi 1-3 overnatning hvert sted, og der fulgte han med…
Den chauffør vi anbefaler kører ikke fra fætter til fætter, men har en meget god forståelse for vores behov.
Håber det gav dig lidt bedre indsigt i hvordan det fungerer på Sri Lanka og har du yderligere spørgsmål, så sig bare til 🙂
Bedste hilsner
Michael Kammerlander
Hej Michael
Tusind tak for dit svar og igen – din tid på at svare på mails som disse. Velkommen hjem fra rejse – det er så skønt at være hjemme – mættet af oplevelser og – for mit vedkommende ret hurtig igang med at planlægge næste tur:-)
Jeg synes stadig, at jeg har en række spørgsmål vedr. Sri Lanka – alm. rejserute og det noget interessante system, der gælder i forhold til kørsel:-)
a) Vi rejser med 2 unger på 8 og 11 – de er erfarne rejsende, men vi vil IKKE have for travlt. Vi har en rejseplan, der ser nogenlunde sådan ud – og indledningsvis: Er der nogen steder, hvor I mener, at vi bruger for lang/kort tid (ville I fx droppe Ella?)
7. februar ankomst eftermiddag – hotel Negombo
9. februar: mod Kandy
11. februar: mod Ella
13 februar: Mod Udu Walele (nationalpark – jeg kan se, at mange kun har en enkelt overnatning her?)
15 – 20: et par steder langs kysten – vi har booket hoteller i Tagalle, Mirissa og Hikkaduwa (Ville I blive et sted, eller dryppe rundt? – hvis ja, hvor ville I blive? Ville I bruge længere tid ved kysten?)
20 – 22: Galle Face i Colombo. (Er colombo 2 hele dage værd?)
b) Ville I booke bil og chauffør fx fra Nogombo og så til Colombo – (eller fra samme sekund i ankom i lufthavnen?) I så fald ville det være 12 dage, hvoraf chaufføren skal køre ca halvdelen af dagene. Skal man så regne med 100 dollars om dagen også på de dage, hvor han ikke kører? (vi skal have en bil til 5)
c) Vi læser om den smukke togtur op til Kandy/Ella – har I taget den? Og er den lige så smuk i bil?
d) Jeg synes jeg læser om flere, der kører ind til Kandy/Ella og så ud til Colombo igen – hvorfor gør man det? Jeg tænker, at vi vil tage “cirklen”?
e) Jeg læser, at I skriver, at I ikke synes, at der er den store forskel på nationalparkerne Yala og Udu og at en er nok. Er der laaangt ud til den i Yala – eller ligner de to bare hinanden i forhold til dyreliv?
Det tror jeg var mine spørgsmål for nu – igen tusind tak fordi I gider svare:-)
Mange hilsner
Kirsten
Hej Kirsten. Selvfølgelig – vi syntes bare det er dejligt at nogle kan gøre brug af vores erfaring 🙂
a) Personligt ville jeg hoppe Negombo over og enten tage direkte til Kandy eller vende ruten og starte med lidt afslapning på sydkysten. Tag evt. en overnatning i Nuwara Eliya – og én overnatning i Ella er ganske fin. Uda Walave er fin med en overnatning, så kan I enten tage en aftensafari på ankomst dagen eller en morgen safari på afrejse dagen. Jeg vil hellere bruge nogle ekstra dage sammenhængende på sydkysten. Hikkaduwa kender jeg ikke, men både Mirissa og Tangalle kan vi varmt anbefale – tag evt. bodyboards med, der er super gode og sjove bølger som børnene kan lege med.
b) Mht. den rute I har planlagt, så behøver I ikke at booke en chauffør fra dag 1, men vente til i skal til Kandy. Da vi rejste første gang til Sri Lanka, bookede vi vores chauffør dag 1 – fra lufthavnen til Tangalle (Tangalle var hans hjemby) og så var vi 5 dage på et resort, hvor vi ikke havde booket ham, og så bookede vi ham da vi kørte videre til National Parkerne og bjergene.
c) Vi har taget togturen fra Ella til Nuwara Eliya og der er klart en stor forskel på om du kører med Tog eller Bil. Togturen kan klart anbefales.
d) Forstår ikke helt at man kører til Kandy og Ella fra Colombo og tilbage igen. Der er ret langt til Ella og nemmere at komme fra Ella til Tangalle el. Uda Walawe end til Colombo! Så jeg forstår godt i vil tage turen rundt.
e) Personligt syntes jeg Yala var bedst, men det var i kraft af at vi boede på Cinnamon Wild Yala og tager I en overnatning der, kan i sagtens arrangere det hvis I alligvel skal forbi Tangalle. Men Uda Walave er også god, syntes dog at variationen af dyr var størst i Yala – dog er hovedteamet begge steder Elefanter
Håber jeg fik svaret nogenlunde 🙂 Ellers skriver du bare igen
Bedste hilsner
Michael
Hej Michael
Med fare for at lyde som en gammel pladespiller med ridser: tusind tak fordi I orker at svare:-)
a) Jeg kan se på jeres hjemmeside, at I tog turen direkte ned til Tagalle – men samtidig også, at det var en enorm lang køretur – 6 – 7 timer – ikke? Hvorfor ville du droppe Negombo, kan du skrive et par linjer om det?
b) Hvis du skulle anbefale den optimale rute i dag – på ca. 14 dage, med visheden om, at du har 2 børn med på 8 og 11 OG forældre, der kommer lige fra temmelig pressede arbejdssituationer – hvordan så den så ud?
c) den der togtur er jeg simpelthen usikker på: jeg troede, at det var fra comombo til Kandy, det var flot, men kan vist også læse mig frem til, at det er mellem Nuwara Eliya og Ella – hvad gør man lige ved sin chauffør, hvis man tager toget og hvorlang tid tager det?
d) Og sluttelig: med alle hoteller booket hjemmefra, skriver man så bare til fx. jeres chauffør (som jeg gerne vil kontakte) og fortæller, at man skal til hhv. her og her og så får man et tilbud – eller hvordan foregår det? Og hvad skal vi regne med at det kommer til at koste – fx for “cirkelturen” over 14 dage?
TAK!!! 🙂
Mange hilsner
Kirsten
Hej Kirsten.
Som sagt du skyder bare løs. Ville selv gerne have haft muligheden for alverdens spørgsmål første gang vi tog til Sri Lanka, så super vi kan hjælpe.
a) Da vi var på Sri Lanka i Juli måned, tog vi samme rute til Tangalle, her tog det cirka 3,5 timer fordi de havde fået lavet mere motorvej. De har meget fokus på infrastrukturen og man ser en forbedring fra år til år.
Har hørt og læst mig til at Negombo er meget turistet og ikke den bedste strand, sammenlignet med bl.a Mirissa og Tangalle – så jeg ville hellere bruge mere køretide fra starten og så lande på de “gode” steder. Derudover, så hvis I dropper Negombo så har I også et overnatningssted mindre og dermed mindre flytteri og mere afslapning 🙂
b) 4 dage Mirissa = afslapgning, 4 dage Tangalle = afslapning, 1 dag Yala, 1-2 dag Ella, 1-2 dag Nuware Eliya, 1-2 dage Kandy.
Chauffør en dag fra Colombo til Mirissa, en dag fra Tangalle og så fast fra Tangalle til Yala, Ella. Nuware Eliya og Kandy samt til Colombo, så har I muligheden for at tage en masse afstikkere
c) Så vidt jeg kan huske tager turen 3 timer. Chaufføren kan jeg jo bare køre bilen til Nuware Eliya og hente jer der.
d) Hvis du tager udgangspunkt i 100$ pr. dag, og den chauffør vi har brugt 2 gange som har base i Tangalle, så burde du være på den sikre side. Første dag til Mirissa = 100-150$. Fra Mirissa til Tangalle 50$, fra Tangalle til Colombo, lad os sige 7 dage = 700$ – dvs 850-900$ ialt og det burde være højt sat. Så har du ikke booket chaufføren i afslapningsdagene ved Mirissa og Tangalle. Aftal behov med chaufføren opfront så han kan reservere dagene i kalenderen samt pris.
Forresten, hvis du har lyst til at større vores projekt, må du jo meget gerne booke dine hoteller via vores link https://www.atrejsemedboern.dk/overnatning-sri-lanka/ – det koster ikke jer noget, men vi får en lille provision at det køb i gør. 🙂 Og husk, spørg alt det du har lyst til. Vi er kun glade for at kunne hjælpe.
Bedste hilsner Michael
Hej igen Stine
Jeg er egentlig modstander af at betale for at fotografere det jeg ser på min vej, men har indset, at det nok vil føre til unødigt mange konflikter i Sri Lanka at holde fast i dette standpunkt. Hvor meget opkræver de ca??
Hej Helle.
Det er en fin konklusion 🙂 Det kan nemlig overhovedet ikke undgås på Sri Lanka! Du vil mange steder opleve, at folk afkræver dig penge – visse steder er det helt på sin plads at afslå, andre steder er det helt på sin plads at give lidt rupees.
Vi betalte alt fra 2-10 kr. – der er ikke en sats for noget, men I kan ofte fornemme hvilket beløb, der er passende.
Lad være (så vidt muligt) at lade dig irritere over det – så vil du bruge ALT for mange unødige ressourcer.
De bedste hilsner fra Stine