guide til når i skal rejser til thailand med børn

Rejsetips og guide til vigtig og praktisk info om Thailand

en thailand guide som giver et godt overblik inden i rejser til thailand

Rejsetips til Thailand

Vigtig og praktisk information ved rejser til Thailand

Thailand er et fantastisk land at rejse rundt i som børnefamilie.
Det er både et smukt, billigt og relativt sikkert og trygt land at besøge, hvorfor I næsten med garanti vil kunne være sikre på, at få både oplevelser og afslapning for alle pengene.
Som børnefamilie er vi vilde med Thailand, og vi kan kun på det varmeste anbefale et besøg i landet.
I kan her læse vores rejsetips til Thailand, som vi synes er vigtige at være informeret om, hvis I selv overvejer en rejse dertil sammen med jeres børn.

Højsæson for besøg i landet:

Det er muligt at rejse til Thailand året rundt. Dog er der visse ting, I bør være opmærksomme på, bl.a. at det er regntid fra maj til oktober. I den sydlige del af landet vil det derfor ikke være muligt at komme ud til de omkringliggende øer, som ellers virkelig er attraktive at besøge. Til gengæld findes der andre områder af Thailand, som I sagtens kan besøge i sommersæsonen, bl.a. Østkysten, hvor øer som Koh Tao, Koh Samui og Koh Phangan er gode bud på destinationer.
Et ekstra plus er, at sommeren betragtes som værende lavsæson i Thailand, hvorfor priser på både fly og overnatning dermed kan findes til billigere priser end i højsæsonen.

Uanset hvor gerne vi end ville, er det umuligt at spå om vejret. Dog, regntiden taget i betragtning, er det særligt  anbefalelsesværdigt at rejse til Thailand i perioden fra november til marts, hvis I gerne vil have “frit valg på alle hylder”, når det kommer til valg af område for jeres ferie.

Møntfod

Møntfoden i Thailand hedder Thailandske Bath. Se opdaterede valutakurser her

100 Thailandske Bath svarer til ca. 19,29 Dkr.

Veksling af penge

Der er både banker og ATM’s/hæveautomater i de fleste store byer.
Skal I på ø-hop eller til yderområder er det vigtigt, at I har hævet kontanter inden I begiver jer afsted, da der oftest ikke er mulighed for hverken at veksle eller hæve penge på de mere uberørte steder.
Hav for en sikkerhedsskyld altid dollars med, således I er sikre på at kunne betale med kontanter, hvis der er problemer med hæveautomater eller lignende.

Drikkepenge

Beregn eventuelt en smule drikkepenge til chauffører, servicepersonale m.m., da det er helt normalt at give lidt drikkepenge til folk, der yder service. I bestemmer selv niveauet.
Dog synes jeg ikke som sådan, at det er et krav, at vi, som turister, SKAL lægge drikkepenge for hver eneste form for service, vi oplever. På sigt kan dette have negative konsekvenser.

Sprog

Der tales naturligvis thai i Thailand, men i turistområderne taler en del thailændere engelsk.

Tidsforskel

Der er en tidsforskel på 5 timer fra Danmark til Thailand om sommeren, og 6 timer om vinteren.
Bliver I ramt af jetlag, er vores råd, at I har provianteret med snacks og vand, hvis børnene de første par nætter vågner og er sultne.
Det tager ofte lidt tid for både små og store kroppe at vende døgnrytmen.

Flybillet

Hvis I har planer om selv at arrangere og bestille jeres rejse, så tag et tjek på momondo eller andre søgemaskiner, som vil kunne finde de billigste og bedste flybilletter til jer.
Gå i gang med at søge i godt tid, da I på den måde vil kunne spare en del penge. Slå til så snart I finder billetter til den rigtige pris.
En tur/returbillet til Thailand koster ca. 5000 kr. pr. person (alt efter på hvilket tidspunkt på sæsonen I rejser).
Der er gode afgange fra både Danmark og Tyskland, og flyver I f.eks. fra Hamburg, og er I villige til at bruge lidt ekstra timer på flyveturen i form af f.eks. en lidt længere mellemlanding, er det muligt at anskaffe billetter til ca. 4.500 kr. pr. person – og indimellem sågar billigere.
Tag jer god tid til at lede efterflybilletter – hold godt øje – måske der dukker et kup op!

Hvad I skal sætte af på budgettet pr. dag – se eksempler på forskellige standarder

Alt efter rejseform og jeres krav om standard, kan en rejse til Thailand gøres i forskellige prisklasser.
For en børnefamilie på 5 personer, og med en standard, som ligger i mellemklassen, skønner vi, at I vil skulle tilsidesætte ca. 1000 kr. pr.dag.

Når I selv skal booke overnatninger, bør I være opmærksomme på, at der findes mange måder at spare penge på, hvilket naturligvis giver nogle fordele rent økonomisk.
Hvis I f.eks. bestiller jeres overnatninger/hoteller via Hotels.com, vil kunne hente en rabat i form af 1 gratis overnatning, når I bestiller 10 overnatninger via portalen.
Der findes også andre muligheder for at resevere billigt – gældende er dog altid, at det er besparende at være i god tid.
Hold derudover altid øje med rabatter ved de forskellige udbydere.
Tjek evt. Hotelscombined, hvor I kan finde flere søgemuligheder, og hvor udvalget derfor indimellem er større.
Vælger I at rejse rundt i landet unden at have booket overnatning på forhånd, er det ofte muligt at prutte om prisen på de forskellige hoteller. Med mindre børn med på rejsen kræver det dog, at I har lidt is i maven.

Vores erfaring er dog, at booking.com har det størte udvalg til laveste priser når det gælder Thailand – dog vil vi anbefale at du booker med afbestillingsmulighed – just in case. Se alle muligheder i Thailand fra Booking.com her

 

Vi vil her tage udgangspunkt i 3 budgetter, som eventuelt kan være en hjælp i forhold til at få skabt et lille overblik;

Discount/lav standard, hvor I kan bo i mere simple hytter eller på billige hoteller med knapt så høj en standard (det er dog muligt også at bo billigt i værelser med god standard, hvis blot I holder øje med de gode tilbud):
Overnatning:
Kan gøres til ca. 100-200 kr. pr. nat. Et par eksempler er følgende hoteller på Koh Lanta Good-Day, DR Lanta Bay eller Casuarina.
Har I lyst, kan I her læse mere om Anneli's 4 ugers ferie på Koh Lanta med små børn, hvor hun bl.a boede på ovenstående steder.
Mad og drikkevarer per dag:
Det er svært at komme med en helt præcis pris på, hvad I vil kunne spise og leve for, men det er altid muligt at leve meget billigt i Thailand, hvis I har lyst til at spise lokalt eller på gadekøkkener. Vi spiser gerne selv lokalt (og billigt), da maden her for det meste er frisk og velsmagende.
En idé er at købe brød og frugt til morgenmad, som I evt. kan indtage på stranden – yderst billigt, og svært at anslå prisen på – måske 10 kr.
Derudover er det meget billigt at spise morgenmad på de små caféer og madsteder, som serverer pandekager, frisk frugt, æg, toast m.m. til ganske få penge.
Et måltid ved et gadekøkken kan fås til ca. 20 kr. pr. person, en flaske vand til 5 kr.
Oplevelser:
I kan vælge ikke at bruge penge på store og dyre seværdigheder, og blot ”være” i landet, og benytte jer af de gratis eller helt billige oplevelser. Alligevel vil I opleve, at I får en masse indtryk og kulturel indsigt.
Benyt jer af strandene og den smukke natur, brug dagene på at snorkle og bade, gå rundt til tingene, besøg templer, benyt jer af offentlig transport, eller kør med tuk-tuk.

Almindelig standard, hvor I bor i ganske fine hytter eller på hoteller, hvor standarden er middel (til indimellem høj – alt efter tilbud):
Overnatning:
Kan gøres i prislejet ca. 500-800 kr. Se bl.a. dette resort Bundhaya, som vi boede på under vores ophold på paradisøen Koh Lipe.
Hold øje med de gode tilbud – indimellem er det muligt at få et luksusophold til standard-overnatningspris.
Mad og drikkevarer per dag:
Det kan naturligvis være svært at prissætte et dagligt indtag af mad til en familie, men mulighederne for at købe mad er mange, og alt efter behov vil prisen ca. ligge på 100-150 kr. pr. person.
Thailand er kendt for landets helt igennem velsmagende og lækre mad, lavet af sunde og friske råvarer.
Befolkningen går generelt meget op i gode madoplevelser, og det er derfor muligt at købe veltilberedt mad alle steder – i alle prisklasser.
Ofte er maden spicy, og derfor også mættende, hvilket medfører, at I højst sandsynligt ikke spiser så meget.

Luksus standard, hvor I bor på luksushoteller eller på store resorts, som indebærer al den luksus, I næsten kun kan drømme om:
Overnatning:
Her er ligger priserne fra et par tusind kroner og op efter, men så er der også luksus for ALLE pengene – se bl.a Villa 360 på Phi-Phi Island.
Mad og drikkevarer per dag:
Uden begrænsninger. Som nævnt ovenfor er det muligt at spise mad i alle prisklasser, så det er udelukkende jer selv, der sætter standarden.

 

 

Transport

Der er masser af muligheder for at komme fra A til B, når I rejser rundt i Thailand.
Alt efter jeres budget kan I vælge at benytte jer af de forskellige transportformer, så som indenrigsfly, tuk-tuk, taxa, en privat chauffør, offentlig transport eller leje af bil og/eller motorcykel.

Indenrigsfly
Skal I fra den ene ende af Thailand til den anden, eller blot fra Bangkok mod det sydligste af landet, vil vi anbefale jer at flyve. Afstandene er store, og det er muligt at flyve indenrigs relativt billigt.

Chauffør
Skal I køre længere strækninger, er det altid muligt at hyre en chauffør. Hyr en chauffør via det sted, I bor (hotel, resort eller andet), så turen mod en ny destination bliver tryg.
Aftal altid pris først, og er turen/chaufføren ekstraordinær god, så giv ham en lille portion drikkepenge.

Taxi
Skal I benytte taxi, vil vi anbefale jer altid at anvende de registrerede. Bed taxichaufføren om at sætte taxameteret til, eller aftal først en fast pris.

Tuk-tuk
Har I ikke tidligere været i Thailand, vil I måske blive overvældet af alle de tuk-tuks, der kører ind og ud imellem hinanden. En tuk-tuk er en knallert med et lille ”hus” på, der kan transportere op til 5 personer ad gangen.
Tuk-tukken er et af de mest benyttede transportmidler i Asien.
Skal I på mindre ture, vil vi anbefale jer at benytte en tuk-tuk, da det er en meget billig transportform. Dog er den også mere usikker at benytte, end hvis I kører med bil. Det kan føles som en ret vild oplevelse, når man første gang kører med en tuk-tuk, og det er da heller ikke den mest sikre trafikform. Alligevel er det den transportform vi elsker allermest.
Transport i byer er ofte nemmere med en tuk-tuk, da den kan sno sig ind og ud imellem alle forhindringer.
Sørg altid for at aftale en pris med tuk-tuk-chaufføren, inden I kører.

Lej bil eller motorcykel, og kør selv
Ønsker I selv at besigtige områder, er der rig mulighed for at leje en bil eller en motorcykel. Dog er motorcykelture med mindre børn ikke at anbefale.
Generelt er trafikken i Thailand heftig og kaotisk, så det er ikke uden risiko, at I selv leger chauffør.
Vover I jer ud på egen hånd, så husk at der køres i venstre side i Thailand.

Seværdigheder

Der er et væld af seværdigheder i Thailand – faktisk så mange, at det er en kunst at begrænse sig.
Et rejsetip til Thailand vil derfor være, at købe LonelyPlanets bog om Thailand, da den har rigtig mange og brugbare informationer, som kan være med til at guide jer på vej i forhold til, hvordan I bedst muligt kan få det optimale ud af jeres rejse. Bemærk, at bogen også kan fås som e-bog, og derfor kan downloades på jeres iPads. Så er den både billigere og nemmere at have med rundt. Bogen fås også i en dansk udgave!

Èn ting er de spændende byer, der summer af hektisk byliv, larmen fra den tætte trafik, duften fra de mange gadekøkkener, blandingen af små boder og store, mere moderne butikker – noget andet er stemningen og kulturen, som rent faktisk i sig selv er at betegne som en ”seværdighed”.
Og så er der selvfølgelig naturen og strandene, som i de fleste tilfælde er paradisiske! Den Thailandske natur er virkelig smuk!

Ønsker I autentiske oplevelser, er vores råd, at I koncentrerer jer om at søge væk fra de mest besøgte byer og turistfælder, og i stedet bevæger jer mod de destinationer, som rummer det ”ægte” Thailand, og som emmer af ro og laid back stemning. Dette liv findes på mange af Thailands mere uberørte øer, og hvor det er relativt nemt at komme til, hvis blot man ved, at disse øer eksisterer. Der er heldigvis rig mulighed for ø-hop, når I befinder jer i Thailand, hvilket er absolut anbefalelsesværdigt.
I særligt den sydlige del af Thailand findes et væld af små paradisøer. Er I i nærheden af Koh Lipe og Koh Tarutao, er det ligeledes et must at lægge vejen forbi Koh Adang.

Ønsker I ferie på øer, der endnu ikke er spoleret af masseturismen, vil Koh Mook, Koh Kradan og Koh Jum også være at anbefale.

Vælger I at opleve nogle af de smukke øer og strande under jeres ophold i Thailand, vil I komme til at sejle en del – også med longtail-boats, som er lille træbåd med fastmonteret motor i bagenden. Husk derfor at medbringe drybags til værdipapirer, kameraer, penge, pas m.m.. I kommer til at få stor glæde af disse tasker.

Besøg de mange templer, lær om elefanter på et af de mange elefantbeskyttelsescentre, spis fantastisk mad i de utallige gadekøkkener, kør i tuk-tuk, tag en longtailboat til en ”øde ø”, og medbring jeres snorkeludstyr, hvis I ønsker at hilse på de smukke fisk, der ofte befinder sig i det klare vand.

se vores guide til snorkeludstyr her
Og ikke mindst; nyd roen og nærværet sammen med jeres børn på de bounty-agtige paradisstrande. Thailand har dem i overflod, og det er bare med at nyde skønheden og det lune vand!

Løse hunde

Vær opmærksom på alle de vilde/løse hunde, der løber omkring. Det kan i første omgang virke lidt overvældende, men I vil hurtigt komme til at vænne jer til dem, og de gør som regel ikke andet end at tigge om mad.
Dog vil vi anbefale jer ikke at kæle med hundene, da de er ekstremt bakteriebefængte.
Endvidere vil I visse steder kunne opleve, at også andre mere eksotiske dyr bevæger sig frit rundt blandt jer, bl.a. aber og varaner. Det opleves ikke som værende farligt, men hold jer på afstand.
Vær altid opmærksom på rabies, når der er vilde hunde og aber omkring jer.

Et andet godt råd; gå med klipklappere der, hvor der er vilde hunde. Man kan være uheldig at træde i deres efterladenskaber, uden at man opdager det, og i disse efterladenskaber findes der parasitter. Vi har desværre erfaring hermed…

Drikkevand

Et godt og vigtigt råd herfra er ; Drik IKKE vandet fra vandhanen! Børst heller ikke tænder i vandet herfra! Sørg for altid at have provianteret med vand på flaske, som kan købes alle steder. Benyt kun vand fra flaske, som I har købt i en forretning eller restaurant. Tjek gerne, at flasken ikke har været åben.

Medbring altid vådservietter og håndsprit

Rejser I på egen hånd eller tager til yderområder af landet, hvor I bor meget billigt, vil I ofte opleve, at toiletforholdene ikke er, som på finere hoteller eller som i Danmark. Det er ikke alle steder, der er ”træk og slip”, og det er heller ikke sikkert, at der er toiletpapir til rådighed. Sørg derfor altid for at have vådservietter og håndsprit i jeres håndbagage.

Udenrigsministeriets hjemmeside

Det er anbefalelsesværdigt altid at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning for det land, I rejser til.
I kan her læse om Thailand:

Det er derudover vigtigt, at I holder jer fra de helt sydlige provinser i Thailand – Narathiwat, Yala, Pattani og Songkhla. Der er ofte kampe mellem lokalbefolkningen, og det er ikke sikkert at færdes i disse dele af landet som turist.

Visum

Det er vigtig, at I holder jer underrettede om indrejsereglerne, da disse kan ændre sig.
Læs derfor reglerne på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Ankommer I med fly fra Danmark til Thailand, er det muligt at rejse ind i landet uden visum, hvis I blot skal opholde jer i landet under 30 dage. I vil ved indrejse få et stempel i jeres pas, som giver ret til 30 dages ophold.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at jeres pas skal være gyldige i 6 mdr. fra indrejsedagen.
Skal I være i landet i over 30 dage, skal I ansøge om et visum, hvilket I kan gøre her.
Endvidere kan jeres visum forlænges med op til 10 dage på immigrationskontoret, som ligger i Bangkok.

Har I først været på en rundrejse i et land, der grænser op til Thailand, gælder andre regler for visum. Vær opmærksomme herpå, og sørg for at få undersøgt hvilke regler, der så kan gælde for lige præcis jer.

Vaccinationer

Hvilke vaccinationer I skal have, når I rejser til Thailand, er betinget af rejsens varighed og ligeledes af, på hvilken måde I rejser.
Kontakt ALTID jeres egen læge eller en vaccinationsklinik for den rette rådgivning. Dette er et område, I aldrig må gå på kompromis med!
I visse dele af Thailand er der malaria

Endvidere er der i hele Thailand risiko for smitte med denguefeber.

Som udgangspunkt skal I ved rejser til Thailand være vaccineret mod:

  • Difteri og tetanus (stivkrampe)
  • Hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Denne gives ofte i kombination med Hepatitis B.

Læs evt. her om mulige vaccinationer, og skriv hvor længe I skal befinde jer i landet, på hvilken måde I rejser m.m.

Der er indimellem udbrud af fugleinfluenza og andre sygdomme i Thailand. Hold jer opdaterede på Udenrigsministeriets hjemmeside, og tag derudover jeres forholdsregler. Hold jer fra kontakt med vilde dyr og fugle.

Endvidere kan I i vores aldersopdelte pakkelister hente inspiration i forhold til, hvad I bør pakke i jeres bagage, og hvad I bør huske at medbringe, når I rejser med børn.

Myg

Som i de fleste andre tropiske lande er der masser af myg i Thailand, og dermed findes der også myggeoverførte sygdomme i landet.
Vi vil råde jer til at være meget opmærksomme på dengue feber, som overføres af myg, der også stikker om dagen. Sygdommen er mest udbredt i byområder.
Sørg for at købe lokale myggemidler, da I derigennem opnår den bedste virkning. Dog indeholder Autan, som I kan købe i Danmark, også virksomme midler, og er dermed ligeledes brugbart. Hælder I mest til de lokale myggemidler, så medbring for en sikkerhedsskyld Autan til de første par dage, indtil I får mulighed for at købe lokale myggemidler.
Derudover er det en god idé at beskytte både jeres børn og jer selv mod myggestik ved at benytte tyndt tøj, og tage så mange forholdsregler, som overhovedet muligt. Forsøg at bruge de skrappe, lokale myggemidler (DEET) på børnenes tøj, og i de få områder, der ikke er dækket med tøj. Book endvidere værelser med aircondition, da kølig luft skræmmer myg væk.

Husk derudover myggenet til barnevognen, hvis I har jeres baby eller tumlinger med på rejsen. 

Elektricitet

Thailand har – lige som Danmark – 220 volt. Medbring dog for en sikkerhedsskyld en adaptor, hvis I ved, at I skal bo mere primitivt.

Rejseforsikring

I er IKKE dækket af det gule eller blå sundhedskort i Thailand! Husk derfor at tegne en god rejsesygeforsikring!
Der findes en masse udbydere af rejseforsikringer, og det kan være svært at finde rundt i junglen. Derudover kan det være dyrt, at blive forsikret. Undersøg derfor hvor og hvordan I finder den bedste og billigste forsikringer, der dækker jer, så I kan rejse trygt ud i verden.

Det skal nævnes, at Thailand er et trygt land at rejse rundt i sammen med børn, og at Thailand derudover har nogle af de mest moderne og bedste sygehuse i Asien.
Man betaler kontant for behandling på sygehuse, men pengene refunderes af ens rejsesygeforsikring, når man returnerer til Danmark.

Landets skikke

Den thailandske kongefamilie er enormt respekteret i Thailand. Det er vigtigt, at I, som turister, er yderst opmærksom herpå. Enhver kritisk udtalelse om kongefamilien er strafbar!

Der er derudover regler om, at man ALDRIG rører en thailænder på hovedet, og at man tager sine sko af, inden man går ind i et tempel.
Udvis endvidere respekt, når I er i templer, og dæk blottede arme og ben.

Sikkerhed

Thailand er et relativt sikkert land at rejse i.
Dog er der visse forholdsregler, man altid skal tage, når man rejser rundt i andre lande.
Lad være med at flashe dyre smykker. Overvej, om det i det hele taget er nødvendigt at medbringe dem på en rejse til Thailand.
Har I hævet mange kontanter, så fordel dem på jer, og lad være med at hive for store pengebundter frem i offentlig skue. Køb en lille hængelås til jeres kufferter, så I kan låse jeres vigtigste papirer inde i jeres kufferter, eller benyt et pengeskab, hvis et sådan er til rådighed, der hvor I bor.
Aflever aldrig jere pas til nogen, I ikke kender.
Tag ikke imod drikke- og madvarer fra mennesker, I ikke kender.

 

Husk solcreme!

Det er muligt at købe solcreme i hele Thailand, da landet i dén grad er gearet til og vant til turister.
Der findes internationale mærker, men ønsker I at gå sikkert i forhold til indhold af hormonforstyrrende stoffer og parfume, bør I medbringe solcreme fra Danmark – se det store udvalgt af solcreme på Helsebixens hjemmeside.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *